Er zijn verschillende modellen van gekoelde vitrines voor verschillende toepassingen met verschillende functies. Het gemeenschappelijke doel van alle gekoelde vitrines is de optimale bewaring en presentatie van uw voedingswaren aan uw klanten met behoud van de esthetiek van uw etablissement en de kwaliteit van de service tijdens de verkoop. Gekoelde vitrines bieden tal van opties en combinaties: kleuren en materialen (roestvrij staal, imitatiehout, enz.); afmetingen (hoogte, diepte, enz.); type koeling (statisch of geventileerd); vorm van het glas (vlak of gebogen); aan- of afwezigheid van deuren; prijs van de uitrusting; temperatuurbereik; inhoud in liters; wandgemonteerde of vrijstaande gekoelde vitrines; maar ook verlichting (met of zonder leds) verruimt de keuzemogelijkheden. Gekoelde vitrines worden hoofdzakelijk gebruikt door horeca, bakkerijen, banketbakkerijen, distributiebedrijven en slagers, maar ook door cateringbedrijven en snackbars, Ik verwijs u naar een koopgids voor gekoelde vitrines, evenals advies over welke vitrine te koelen volgens welke functie.

De verschillende types van gekoelde vitrines

Elke gekoelde vitrine is ontworpen voor een specifiek gebruik. Deze omvatten :

De professionele horizontale zelfbedienings gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée professionnelle libre-service horizontale

De professionele horizontale koelvitrine is de perfecte uitrusting voor zelfbedieningszaken en fastfoodrestaurants. Deze reeks gekoelde vitrines is verkrijgbaar in verschillende maten en diepten. Dit type koelvitrine kan aan elk oppervlak en elke ruimte worden aangepast. In supermarkten bijvoorbeeld kunnen met de horizontale koelvitrine diepvriesproducten bij een negatieve temperatuur worden bewaard, terwijl de koudeketen in stand wordt gehouden. Net als de Polar zelfbedieningskoelvitrine (ref. CM287, prijs 1.858 euro), is hij ideaal om de verkoop van producten te maximaliseren. Met zijn roestvrij stalen materiaal is deze gekoelde vitrine gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is de verlichting LED, wat perfect is voor productpresentatie.

De professionele gekoelde vitrine

 vitrine réfrigérée à glaces professionnelle

De gekoelde vitrine is bijzonder geschikt voor ijssalons en restaurants. Dit type vitrine maakt het mogelijk ijs te bewaren en te presenteren. Deze professionele apparatuur is uitgerust met verschillende recipiënten om een breed scala van smaken en aroma’s te presenteren. Als we het voorbeeld nemen van een Afi Collin Lucy ijskast (ref. RTD-67L, prijs 1 076), deze reeks is gemaakt van roestvrij staal. Deze professionele ijsmaker is uitgerust met een temperatuurregelaar. Dit beschermt het ijs.

De professionele gekoelde slakom

saladette réfrigérée

De gekoelde slakom kan direct op een aanrecht of op een voorbereidingstafel worden geplaatst om ruimte te besparen. Met een gekoelde saladeschaal kunt u uw verse producten uitstallen en bewaren: salades, fruit, groenten, kant-en-klaarmaaltijden… bedoeld voor intensief gebruik, is deze apparatuur bijzonder geschikt voor restaurants en snackbars. De vrijstaande slakom Atosa is dus een beter gekoeld toestel (ref ESL388OV, prijs 463,60 euro). Het is ideaal voor fast-food restaurants en take-away winkels. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Bovendien is de maximumdiepte van de trays 150 mm.

De gekoelde sushi vitrine

vitrine réfrigérée à sushis

De gekoelde sushi-vitrine wordt uitsluitend gebruikt voor de presentatie van sushi, om deze vers te houden. De gekoelde sushi display case garandeert een optimale bewaring van uw producten en een verfijnde presentatie. Bijzonder geschikt voor Aziatische restaurants, maar ook voor cateraars.

De professionele gekoelde vitrine voor wandmontage

vitrine réfrigérée murale

De aan de wand gemonteerde koelvitrine is op manshoogte of hoger (ongeveer 2 m hoog) en is gewoonlijk zeer breed. De wandvitrine kan een groot aantal producten uitstallen dankzij de vele schappen, waardoor hij perfect is voor grote supermarktgangen. Dit type wandvitrine is uitgerust met LED-verlichting.

De aan de wand gemonteerde gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée à poser

De gekoelde vitrine is ideaal voor handelszaken die verse voedingsproducten aanbieden en deze aan hun klanten willen presenteren. Het voordeel van deze koelvitrine is dat zij op een kast of toonbank kan worden geplaatst in kleine ruimten waar niet voldoende plaats is voor een grote koelvitrine.

De gekoelde vitrine van de markt

vitrine réfrigérée de marché

De gekoelde marktvitrine is speciaal ontworpen voor straatmarkten. Gemakkelijk te transporteren en compact, kan het alle soorten voedsel uitstallen en bewaren bij lage temperatuur: kaas, vlees, vis, kant-en-klaar maaltijden, gebak, slagerij…. Bovendien kan deze koelvitrine meestal worden gedemonteerd, wat de installatie ervan snel en gemakkelijk maakt.

De gekoelde snack display

 vitrine de snacks

In tegenstelling tot een standaard koelvitrine, kan een gekoelde snackvitrine statische koude produceren. Het wordt ook gebruikt om chocolade en andere bakkerijproducten in te bewaren. Deze reeks koelvitrines heeft een temperatuurbereik van +3 tot +6°C voor de meeste. Het glas is gebogen met een lampje erin. Deze gekoelde vitrine is verkrijgbaar in verschillende maten en dieptes.

Het drankenkabinet

L’armoire à boissons

In dit type koelvitrine kunnen verschillende dranken en zuivelproducten bij lage temperatuur worden bewaard en uitgestald. Deze kasten zijn meestal voorzien van vierzijdige glazen deuren.

Gekanaliseerde kasten

Gekoelde vitrines worden vaak per meter verkocht omdat het meubilair kan worden gekanaliseerd. Dit betekent dat de koelvitrine wordt verkocht zonder zijkanten en dus kan worden uitgebreid naar gelang van de behoeften van de detailhandelaar.

De koelsystemen van een gekoelde vitrine

Afhankelijk van het soort voedsel dat wordt uitgestald, zijn er gekoelde vitrines:

  • Bij positieve temperatuur (voor gekoelde producten).
  • Bij negatieve temperatuur (voor bevroren en diepgevroren producten).

Naast dit onderscheid kunt u kiezen tussen koelvitrine modellen met statische of geventileerde koelsystemen.

Statische koeling (natte koeling):

Bij statische koeling circuleert de lucht in de gekoelde vitrine vrij. Dit betekent dat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Dit betekent dat de levensmiddelen moeten worden geordend volgens de bewaartemperatuur en de houdbaarheidsdatum.

Geventileerde koeling (droge koeling):

Geventileerde koeling is een ingenieus systeem omdat het de koude gelijkmatig in de koelvitrine verdeelt, waardoor vocht- en dus vorstvorming wordt voorkomen. Op die manier voorkomt geventileerde koeling de vorming van rijp op de glazen deuren van de vitrine, alsook op het glas van de vitrine.

Als u meer wilt weten nodig ik u uit om onze pagina te lezen over Hoe kiest u een gekoelde deegverpakking en deze bakkerijvitrines.