Alle soorten gekoelde vitrines


Alle soorten gekoelde vitrines

Er zijn verschillende modellen van gekoelde vitrines voor verschillende toepassingen. Het gemeenschappelijke doel van alle koelvitrines is de optimale bewaring en de beste presentatie van uw voedingswaren aan uw klanten met behoud van het esthetische aspect van uw activiteitsplaats en de kwaliteit van de dienstverlening tijdens de verkoop. Gekoelde vitrines bieden tal van opties en combinatiemogelijkheden: kleuren en materialen (roestvrij staal, imitatiehout, enz.); afmetingen (hoogte, diepte, enz.); het gebruikte type koeling (statische of geventileerde koeling); de vorm van het glas (plat of gebogen); de aan- of afwezigheid van deuren; de prijs van de uitrusting; het temperatuurbereik; de capaciteit in liters; aan de wand gemonteerde of vrijstaande gekoelde vitrines; maar ook de verlichting (al dan niet met LED) maakt de keuzemogelijkheden veel groter. Gekoelde vitrines worden met name gebruikt door vaklui in de horeca, bakkerijen, banketbakkerijen, distributiebedrijven en slagerijen, maar ook door cateringbedrijven en snackbars.

De verschillende types van gekoelde vitrines

Elke gekoelde vitrine is bestemd voor een bepaald gebruik. Deze omvatten:

De horizontale professionele zelfbedienings gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée professionnelle libre-service horizontale

De professionele horizontale gekoelde vitrine is de perfecte uitrusting voor zelfbedieningswinkels en fastfoodrestaurants. Deze reeks gekoelde vitrines is verkrijgbaar in vele maten en dieptes. Dit type gekoelde vitrine is geschikt voor alle oppervlakken en ruimten. In supermarkten, bijvoorbeeld, kunnen in de horizontale koelvitrine bij negatieve temperatuur diepgevroren levensmiddelen worden opgeslagen met inachtneming van de koudeketen. Net als de zelfbedieningskoelvitrine van Polar (ref CM287, prijs 1 858 euro), is deze vitrine ideaal om de verkoop van producten te maximaliseren. Met zijn roestvrij stalen materiaal is deze gekoelde vitrine gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is de verlichting in LED, wat perfect is voor het uitstallen van producten.

De professionele gekoelde roomijsvitrine

 vitrine réfrigérée à glaces professionnelle

De gekoelde ijsvitrine is bijzonder geschikt voor ijssalons en restaurants. Dit type koelvitrine maakt de bewaring en presentatie van ijsjes mogelijk. Deze professionele apparatuur is uitgerust met verschillende bakken om een groot aantal smaken en aroma’s te kunnen weergeven. Nemen we het voorbeeld van een ijsvitrine van Afi Collin Lucy (ref RTD-67L, prijs 1 076), deze reeks is gemaakt van roestvrij staal. Deze professionele ijskast is uitgerust met een temperatuurregelaar. Dit maakt het mogelijk de ijsjes te beschermen.

De professionele gekoelde slakom

saladette réfrigérée

De gekoelde slakom kan direct op een aanrecht of op een voorbereidingstafel worden geplaatst om ruimte te besparen. Een gekoelde saladette maakt het mogelijk uw verse producten te presenteren en te bewaren: salades, fruit, groenten, kant-en-klaarmaaltijden… bedoeld voor intensief gebruik, is deze apparatuur bijzonder geschikt voor restaurants en snackbars. De vrijstaande slakom van Atosa is dus een beter gekoeld toestel (ref ESL388OV, prijs 463,60 euro). Het is ideaal voor fast food restaurants, take-away winkels. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Bovendien bedraagt de maximumdiepte van de bakken 150 mm.

De gekoelde sushi vitrine

vitrine réfrigérée à sushis

De gekoelde sushi-vitrine is exclusief gereserveerd voor de presentatie van sushi, om deze vers te houden. De gekoelde sushi-vitrine garandeert een optimale bewaring van uw producten en een geraffineerde presentatie. Bijzonder geschikt voor Aziatische restaurants, maar ook voor cateraars.

De professionele gekoelde vitrine voor wandmontage

vitrine réfrigérée murale

De aan de wand gemonteerde koelvitrine is van menselijke hoogte of meer (ongeveer 2 m hoog) en is gewoonlijk zeer breed. De wandkoelvitrine kan dankzij de talrijke legborden een groot aantal producten uitstallen en is dus perfect geschikt voor de grote gangpaden van supermarkten. Dit type wandkoelvitrine is voorzien van LED-verlichting.

De aan de wand gemonteerde gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée à poser

De gekoelde vitrine is ideaal voor commerciële instellingen die verse voedingsproducten aanbieden en deze aan hun klanten willen tonen. Het voordeel van deze koelvitrine is dat zij kan worden geplaatst op een meubelstuk of een aanrecht in kleine ruimten waar niet voldoende plaats is voor een grote koelvitrine.

De markt gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée de marché

De koelvitrine van de markt is speciaal ontworpen voor straatmarkten. Deze gemakkelijk te vervoeren en compacte koelvitrine maakt het mogelijk om alle soorten voedingswaren uit te stallen en op lage temperatuur te bewaren: kaas, vlees, vis, kant-en-klaarmaaltijden, gebak, slagerij … Bovendien is deze koelvitrine over het algemeen demonteerbaar, zodat ze gemakkelijk en snel kan worden geïnstalleerd.

De gekoelde snack toonbankvitrine

 vitrine de snacks

In tegenstelling tot een standaard gekoelde vitrine kan een gekoelde snackvitrine statische koude produceren. Het wordt ook gebruikt om chocolade en andere bakkerswaren in te bewaren. Dit gamma van gekoelde vitrines heeft een temperatuur van +3 tot +6 °C voor het grootste deel. Het glas is gebogen met verlichting binnenin. Deze gekoelde vitrine is verkrijgbaar in verschillende maten en dieptes.

Het drankenkabinet

L’armoire à boissons

Dit type koelvitrine maakt de bewaring bij lage temperatuur en de uitstalling van verschillende dranken en zuivelproducten mogelijk. Deze koelkasten zijn meestal voorzien van 4-zijdige glazen deuren.

De kanaliseerbare kasten

Gekoelde vitrines worden vaak per strekkende meter te koop aangeboden omdat het meubilair kan worden gekanaliseerd. Dit betekent dat de koelvitrine zonder wangen wordt verkocht en dus kan worden uitgebreid naar gelang van de wensen van de handelaar.

De koelsystemen van een gekoelde vitrine

Afhankelijk van het soort voedsel dat wordt uitgestald, zijn er gekoelde vitrines:

  • Bij positieve temperatuur (voor gekoelde producten).
  • Bij negatieve temperatuur (voor bevroren en diepgevroren producten).

Naast dit onderscheid kunt u kiezen tussen gekoelde vitrine modellen uitgerust met statische of geventileerde koeling.

Statische koeling (natte koeling):

Bij statische koeling circuleert de lucht in de gekoelde vitrine vrij. Dit betekent dat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Dit betekent dat de levensmiddelen moeten worden gerangschikt naar gelang van de bewaartemperatuur en de min of meer snelle houdbaarheidsdatum.

Geventileerde koude (droge koude):

Geventileerde koeling is een ingenieus systeem omdat het de koude gelijkmatig over de hele koelvitrine verdeelt, waardoor het ontstaan van vocht en dus van vorst wordt voorkomen. Op deze wijze voorkomt geventileerde koeling de vorming van rijp op de glazen deuren van de koelvitrine, alsmede op het glas van de koelvitrine.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *