Een meubelstuk dat van groot belang is voor de verkoop van levensmiddelen is koelapparatuur, zoals gekoelde vitrines. Ik nodig u uit om te zien hoe gekoelde vitrines werken. Dit type vitrine wordt gebruikt om de beschikbare producten op de meest aantrekkelijke manier aan de klanten te presenteren. De gekoelde vitrine of kast wordt in verschillende modellen op de markt aangeboden. Ideaal voor een bar, een restaurant, een slagerij, een bakkerij of een ijssalon, een koelvitrine is verkrijgbaar in verschillende materialen (roestvrij staal), met een koelsysteem (geventileerd of statisch), in verschillende opstellingen (wandmontage, zelfdragend, met goten, enz.) Voor een optimale verkoop van levensmiddelen en dranken is een goede organisatie van essentieel belang. Inderdaad, de beste keuze van een gekoelde vitrine is niet voldoende. Het is ook noodzakelijk ze correct in uw winkel te installeren om de presentatie van de verschillende voedingsproducten te optimaliseren, u kunt hier een koopgids voor koelvitrines raadplegen en een gids over welke vitrines voor welke job.

De rol van een professionele gekoelde vitrine

Présentoir réfrigéré professionnelle

Drie korte maar kostbare seconden zijn essentieel om klanten naar een verkooppunt te lokken. Het is ook belangrijk te weten dat 15% van de klanten een winkel binnenstapt nadat ze zijn aangetrokken door de vitrine. Bovendien moet worden opgemerkt dat bijna de helft van de verkoopactiviteit afhangt van de presentatie met een koelvitrine. In het algemeen worden gekoelde vitrines gebruikt door voedsel- en drankprofessionals om verschillende soorten voedsel en dranken te presenteren. Afgezien van de presentatie is het gebruik van koelvitrines noodzakelijk voor een optimale bewaring. Of het nu in een banketbakkerij, ijssalon, slagerij, snackbar of bakkerij is, de plaatsing van de gekoelde vitrine of kast kan op verschillende plaatsen gebeuren voor uitstalling. Deze gekoelde vitrine kan op een toonbank worden geplaatst, of vooraan in een broodjeszaak, slagerij, restaurant of bar voor een gemakkelijke bediening. Ongeacht de locatie zal de gekoelde vitrine de belangrijkste ruimte zijn voor het uitstallen van de verkoopproducten.

De rol van de verlichting in de presentatie

De verlichting van de vitrines speelt een belangrijke rol bij de presentatie van de producten: dranken en levensmiddelen. Verlichting is inderdaad een belangrijke troef die restaurantprofessionals niet mogen verwaarlozen. De verlichting van de koelvitrine zorgt voor een betere zichtbaarheid van de verschillende producten. Wat de verlichting betreft, zijn LED-buizen het beste alternatief voor neonverlichting in koelvitrines. Naast de lichtcapaciteit biedt het LED-type verlichting een goede kleur en een laag energieverbruik voor de gekoelde vitrine.

De grootte van de gekoelde vitrine voor een optimale presentatie

Wanneer we het hebben over de grootte van de koelinstallatie, zijn er verschillende punten die moeten worden bepaald:

Diepte:

Het soort producten dat in de professionele koelvitrine moet worden uitgestald, bepaalt de vereiste diepte. De gekoelde vitrine kan een opslagcapaciteit hebben van maximaal 300 liter. Voor sommige producten kan een ondiepe vitrine echter voldoende zijn. In een bakkerij, bijvoorbeeld, kan een diepte van 600 mm voldoende zijn.

Hoogte:

Het gebruik van de vitrine zal de hoogte van de vitrine bepalen. Het is dus noodzakelijk de hoogte van de toonbank op te meten alvorens een vitrinekast te kiezen. Om te vermijden dat men in de keuken heen en weer moet lopen, is het ook belangrijk de hoogte te kennen.

Breedte:

De breedte van een koelvitrine wordt op dezelfde wijze berekend als de hoogte, d.w.z. naar gelang van de beschikbare ruimte. Voor een kleine ruimte kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mini-display met een breedte van 335 mm. Voor grote ruimten waar een grote koelvitrine kan worden geïnstalleerd, kan de breedte van deze laatste worden uitgebreid tot 3 of 4 meter. De gekoelde vitrine van het merk Diamond is perfect om de service van restauranthouders te vergemakkelijken. De grootte van het materiaal kan tot 1420*750*998*h1348 zijn. Deze Diamond koelvitrine kan worden gebruikt om koude producten op te slaan om stock-outs te vermijden en de kwaliteit van voedsel of drank te bewaren.

Basisregels voor productdisplay

 présentation des produits

Er zijn enkele basisregels voor de presentatie van levensmiddelen of andere produkten: – Het belangrijkste detail is de reinheid van de kasten. De volledige uitrusting van een vitrine of koelvitrine moet schoon zijn: de verschillende zijden van de vitrine, binnen en buiten, en het glas moeten onberispelijk schoon zijn. – De vitrines of trays mogen niet overbeladen of gedeeltelijk leeg zijn. Zij moeten goed bevoorraad zijn om bij de klanten niet de indruk van leegte te wekken. – Het uiterlijk van de producten, of het nu om eten of drinken gaat, moet onberispelijk zijn. Voor een presentatie in een bakkerij, bijvoorbeeld, is een panoramisch zicht op de producten zeer belangrijk. Hiertoe bieden koelvitrines met 4 glazen zijden dit 360° zicht op de uitgestalde producten. Voor een presentatie in een bakkerij is een professionele vitrine echter onontbeerlijk. Dit type professionele vitrine is uitgerust met een koelsysteem met lage ventilatie voor de presentatie en de bewaring van de verschillende producten. Hij kan ook worden uitgerust met tussenplanken voor een betere presentatie. De professionele gekoelde vitrine is beschikbaar voor presentatie in de winkel. Zij worden gewoonlijk op maat besteld naar gelang van de beschikbare ruimte in de winkel. Voor de presentatie in bijvoorbeeld een snackbar heeft de gekoelde vitrine een dubbele functie. Het is ideaal voor het uitstallen van voedsel zoals sandwiches, pizza’s en andere snacks, maar ook voor het koelen ervan. Als u meer wilt weten, nodig ik u uit onze pagina te lezen over Hoe kiest u een gekoelde deegverpakking en over deze speciale gekoelde vitrines voor bakkerijen.

Statische of geventileerde koeling voor de gekoelde vitrine?

Het koelsysteem is een zeer belangrijk element voor een optimale presentatie en voor het behoud van de kwaliteit van de verschillende te koop aangeboden producten, en moet daarom serieus worden genomen. Er zijn twee soorten systemen:

Statische koeling

Het statische koelsysteem bestaat uit de vrije circulatie van koude lucht in de gekoelde vitrine. De koude lucht is geladen met vocht, wordt zwaarder en zakt in de vitrine. Statische koeling droogt het voedsel aan de oppervlakte niet uit, maar garandeert geen uniforme temperatuur in de hele vitrine. Dit zijn de details van een Diamond 200 liter professionele koelvitrine (ref MULTISERVICE4LUX, prijs 3.924 euro): Dit type koelvitrine van het merk Diamond heeft een roestvrijstalen displayoppervlak met condensafvoer. Het temperatuurbereik is +4 tot +10°C met een automatisch ontdooisysteem. Dit type van Diamond merk gekoelde vitrine kan glazen deuren hebben. Bovendien kan deze keukenapparatuur niveaus tot 10 niveaus hebben en optioneel aan de muur worden bevestigd.

Geventileerde koeling

Het geventileerde koelsysteem zorgt voor een betere temperatuurverdeling in de vitrine. Dit systeem versnelt echter de uitdroging van de producten. Geventileerde koeling bestaat erin lucht door een turbine te stuwen, waardoor de homogeniteit van de inwendige temperatuur van de vitrine wordt gewaarborgd. Hieronder ziet u het detail van een 250 liter gekoelde wanddisplay (ref DIG/024, prijs 1.484,00 euro): Dit type koeldisplay is ventilatorgekoeld. Hij heeft een inhoud van 250 liter en is uitgerust met 4 legplanken en verstelbare deuren. Het is uitgerust met een automatisch verdampingssysteem voor het ontdooien van water door middel van een roestvrij stalen spiraal. Deze wandvitrine is voorzien van frameverlichting. Het temperatuurbereik ligt tussen +4 en +10 °C.