Gekoelde vitrine: hoe in te delen voor een optimale presentatie


Gekoelde vitrine: hoe in te delen voor een optimale presentatie

Een meubelstuk dat van groot belang is voor de verkoop van levensmiddelen is de koelinrichting, zoals koelvitrines. Dit type glazen vitrine wordt gebruikt om de klanten de beschikbare producten op de meest aantrekkelijke manier te tonen. De gekoelde vitrine of kast wordt in verschillende modellen op de markt aangeboden. Ideaal voor een bar, restaurant, slagerij, bakkerij of ijssalon, een koelvitrine is verkrijgbaar in verschillende materialen (roestvrij staal), met een koelsysteem (geventileerd of statisch), in verschillende lay-outs (aan de muur bevestigd, vrijstaand, met kanalen, enz.) Voor een optimale verkoop van levensmiddelen en dranken is een goede organisatie van essentieel belang. Inderdaad, de beste keuze van een gekoelde vitrine is niet voldoende. Het is ook noodzakelijk om het goed in te richten in uw winkel om de presentatie van de verschillende voedingsproducten te optimaliseren.

De rol van een professionele gekoelde vitrine

Présentoir réfrigéré professionnelle

Drie korte maar kostbare seconden zijn essentieel om klanten naar een verkooppunt te lokken. Het is ook belangrijk te weten dat 15% van de klanten een winkel binnenstapt nadat ze zijn aangetrokken door de etalage. Bovendien moet worden opgemerkt dat bijna de helft van de verkoopactiviteiten afhankelijk is van de presentatie met een koelvitrine. Over het algemeen worden gekoelde vitrines gebruikt door voedsel- en drankprofessionals om de verschillende soorten voedsel en dranken te tonen. Naast de presentatie is het gebruik van gekoelde vitrines noodzakelijk voor de optimale bewaring. Of het nu in een banketbakkerij, ijssalon, slagerij, snackbar of bakkerij is, de plaatsing van de koelvitrine of -kast kan op verschillende plaatsen gebeuren voor de tentoonstelling. Deze koelvitrine kan op een toonbank worden geplaatst, of vooraan in een broodjeszaak, slagerij, restaurant of bar, om de bediening te vergemakkelijken. Ongeacht de locatie zal de gekoelde vitrine de belangrijkste ruimte zijn voor de presentatie van de verkoopsproducten.

De rol van verlichting in de presentatie

Etalageverlichting speelt een belangrijke rol bij de presentatie van producten: dranken en levensmiddelen. Verlichting is inderdaad een grote troef die professionals in de cateringsector niet mogen verwaarlozen. De verlichting van de koelvitrine zorgt voor een betere zichtbaarheid van de verschillende producten. Wat verlichting betreft, zijn LED-buizen het beste alternatief om neonverlichting in koelvitrines te vervangen. Afgezien van de lichtcapaciteit, biedt het type LED-verlichting een goede kleur, maar ook een laag energieverbruik voor de koelapparatuur.

De grootte van de gekoelde vitrine voor een optimale presentatie

Wanneer we het hebben over de grootte van de koelapparatuur, zijn er verschillende punten die moeten worden bepaald:

Diepte:

Het soort producten dat in de professionele koelvitrine moet worden uitgestald, bepaalt de vereiste diepte. De koelvitrine kan tot 300 liter opslagcapaciteit hebben. Voor sommige producten kan een ondiepe vitrine echter volstaan. In een banketbakkerij, bijvoorbeeld, kan een diepte van 600 mm voldoende zijn.

De hoogte:

Het gebruik van de vitrine bepaalt de hoogte van de vitrine. Het zal dus nodig zijn de hoogte van de toonbank op te meten alvorens een vitrine te kiezen. Om te voorkomen dat u heen en weer moet lopen in de keuken, is het bovendien belangrijk de hoogte te kennen.

De breedte :

De breedte van een koelvitrine wordt op dezelfde wijze berekend als de hoogte, d.w.z. naar gelang van de beschikbare ruimte. Voor een kleine ruimte kan bijvoorbeeld een mini-display met een breedte van 335 mm worden gekozen. Voor grotere ruimten waarin een grote koelvitrine kan worden geplaatst, kan de breedte van deze laatste worden uitgebreid tot 3 of 4 meter. De gekoelde vitrine van het merk Diamond is perfect om de service van restauranthouders te vergemakkelijken. Het materiaal kan afmetingen hebben tot 1420*750*998*h1348. Deze Diamond gekoelde vitrine kan worden gebruikt om producten in de kou op te slaan zodat ze niet uit voorraad raken en de kwaliteit van voedsel of dranken behouden blijft.

De basisregels voor de presentatie van producten

 présentation des produits

Enkele basisregels zijn voor de presentatie van voedsel of andere producten: – Het belangrijkste detail is de netheid van deze meubelen. De hele uitrusting van een vitrine of koelvitrine moet schoon zijn: de verschillende zijden van de vitrine, binnen en buiten, en de glasruiten moeten onberispelijk hygiënisch zijn. – De vitrines of schalen mogen niet overbeladen of gedeeltelijk leeg zijn. Ze moeten goed gevuld zijn om de indruk van leegte bij de klanten te vermijden. – Het uiterlijk van de producten, zowel eten als drinken, moet onberispelijk zijn. Voor een presentatie in een banketbakkerij, bijvoorbeeld, is het panoramisch zicht op de producten zeer belangrijk. Hiertoe bieden koelvitrines met 4 glazen zijden dit 360° zicht op de uitgestalde producten. Voor een presentatie in een bakkerij daarentegen is de professionele vitrine toonbank een must. Dit type professionele vitrine is uitgerust met een koelsysteem met lage ventilatie voor de presentatie en de bewaring van de verschillende producten. Deze toonbank kan ook worden uitgerust met tussenplanken voor een betere uitstalling. Voor de presentatie in de winkel is er de professionele koeltoonbank. Gewoonlijk worden ze op maat besteld volgens de ruimte in de winkel. Voor een presentatie in een snackbar, bijvoorbeeld, heeft de koeltoonbank een dubbele functie. Het is ideaal voor het uitstallen van voedsel zoals sandwiches, pizza’s en andere snacks, maar ook voor koeling.

Statische koeling of geventileerde koeling voor de gekoelde vitrine?

Het koelsysteem is een zeer belangrijk element om een optimale presentatie te garanderen en de kwaliteit van de verschillende te koop aangeboden produkten te handhaven, en moet daarom serieus worden genomen. Er zijn twee soorten systemen:

Statische koeling

Het statische koelsysteem bestaat uit de vrije circulatie van koude lucht in de gekoelde vitrine. De koude lucht is geladen met vocht, wordt zwaarder en zakt in de glazen kast. Statische koeling droogt het voedsel aan de oppervlakte niet uit, maar garandeert niet dat de temperatuur in de hele vitrine gelijk is. Hieronder ziet u een detail van een 200-liter Diamond professionele koelvitrine (ref MULTISERVICE4LUX, prijs 3.924 euro): Dit type koelvitrine van het merk Diamond is voorzien van een roestvrijstalen displayoppervlak met condenswaterafvoer. Het temperatuurbereik is van +4 tot +10 °C met een automatisch ontdooisysteem. Dit type gekoelde vitrine van het merk Diamond kan glazen deuren hebben. Ook kan deze keukenapparatuur niveaus tot 10 niveaus hebben en als optie aan de wand worden gemonteerd.

Geventileerde koeling

Het geventileerde koelsysteem verdeelt de temperatuur beter over de hele vitrine. Met dit systeem wordt de uitdroging van de producten echter versneld. Geventileerde koeling bestaat uit de voortstuwing van lucht door een turbine, die zorgt voor de homogeniteit van de inwendige temperatuur van de koelvitrine. Hieronder ziet u een detail van een gekoelde wanddisplay van 250 liter (ref DIG/024, prijs 1.484,00 euro): Dit type koelapparatuur is ventilatorgekoeld. Hij heeft een inhoud van 250 liter en is uitgerust met 4 legplanken en verstelbare deuren. Het is uitgerust met een automatisch verdampingssysteem voor het ontdooien van water door middel van een roestvrij stalen spiraal. Deze wanddisplay is voorzien van frameverlichting. Het temperatuurbereik is van +4 tot +10 °C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *