Gids voor het kiezen van een gekoelde vitrine voor bakkerijen


Gids voor het kiezen van een gekoelde vitrine voor bakkerijen

De beheersing van de gisting is een van de beste prestaties van de beste Franse arbeiders. Het is een symbool van de bakker en de belichaming van zijn vakkennis en vaardigheid. Uiteraard wordt deze gisting niet alleen gebruikt voor brood, maar ook voor alle andere banketbakkerswaren: croissants, chocoladebroodjes, brioches, enz., die ook van gegist deeg worden gemaakt. Maar we zien dat er momenteel weinig bakkerijen zijn die geen gebak maken, of andere snackprodukten zoals sandwiches, quiches, hartige taarten of pizza. De koelvitrine(s) die geschikt zal/zullen zijn voor de bakkerij zal/zullen dus een vitrine zijn die in staat zal zijn deze verschillende producten tegelijkertijd te bewaren.

Beschrijving van het type koelvitrine voor bakkerijen

Gekoelde bakkerijvitrines in gehuisveste groepen, met recht of gebogen glas en al dan niet in roestvrij staal, zijn ideaal voor bakkerij- of banketbakkerijproducten. De koelvitrine, die dient voor de bewaring en presentatie van produkten, heeft rechte vensters, ontworpen voor de presentatie van kant-en-klaarmaaltijden en gebak op het uitstalvlak, zodat het gehele uitstalvlak beter zichtbaar is. Om esthetische redenen is het raadzaam kolommen toe te voegen om het rechthoekige kader weg te werken. De professionele koelvitrine of koelkast met of zonder toonbank met dubbele beglazing heeft een buitenhoek en geen rechte hoek, wat populairder is. De temperatuur van dit product moet goed in balans zijn voor een goede werking van deze toestellen. Er zijn veel veranderingen in gekoelde bakkerijvitrines, te beginnen met de koeling, of het nu statische koeling of geventileerde koeling is. Wat de afmetingen betreft, moeten verschillende criteria in aanmerking worden genomen: de hoogte, de diepte, de breedte en het gewicht van de vitrines, of zij nu enkel of dubbel beglaasd zijn. Hier volgen enkele referenties van vitrines met dubbele beglazing die worden gebruikt als uitstal- en bewaarinrichtingen voor bakkers

vitrine boulangerie

Er is een venster toegevoegd om beslaan aan de cliëntzijde te voorkomen. Dit type koelvitrine met recht of gebogen glas heeft echter slechts één opslageenheid. Er is geen ventilatierooster aan de voorkant, wat het ontwerp van de vitrine ten goede komt. Dit model kan niet worden uitgerust met gekoelde opslag. In plaats daarvan heeft deze professionele koelvitrine of professionele bakkerij koelkast vereenvoudigde opslag met legplanken. Wat de afmetingen betreft, hangt de diepte van de broodvitrine af van het model en de lengte. De vitrines van 600 × 400 mm zijn echter over het algemeen geschikt voor bakkerijen en banketbakkerijen. Ter vergelijking: de diepte van dit type professionele kast in een gehuisveste groep is meestal 683 mm, terwijl de diepte van de andere basismodellen 615 mm bedraagt. De lengte is dan in alle opzichten groter, de diepte van het rek in het bijzonder ter hoogte van het werkblad (260 mm tegen 170 mm), de hoogte is vrij hoog, het gewicht is vrij aanzienlijk en de breedte is meer dan 60 cm. Door zijn vorm heeft de buitenste hoek een groot extra weergavegebied en heeft drie glazen oppervlakken die even flexibel zijn als de rest van het glas. Er zij op gewezen dat de gekoelde vitrines de dienstverlening aan de gebruikers vergemakkelijken.

Aanpassing van de gekoelde vitrine voor bakkerijproducten

Gewoonlijk gebruikt de bakkerij verschillende gekoelde vitrines op kamertemperatuur of niet-gekoelde vitrines voor voedingsmiddelen. Bijgevolg zijn er in ambachtelijke bakkerijen vaak voorin zelfbedieningsvitrines aan de vitrines bevestigd. Dit lijkt een beetje op een visitekaartje voor een bakker of banketbakker, en wordt vooral gebruikt als decoratie. En onder de vitrine of de al dan niet professionele koelkast met aanrecht, van roestvrij staal of andere materialen, wordt nuttige informatie (zoals borden met prijzen en openingstijden) geplaatst. Dan kunt u het beste stickers gebruiken om promoties en speciale aanbiedingen van de bakkerij over te brengen, zoals ouderwetse broodrecepten of het gebruik van glutenvrij, tarwevrij of volkoren meel. Gezien de sterke wens van de consument om terug te keren naar de traditie, is het voor de ambachtelijke bakker waarschijnlijk interessant om alle hem ter beschikking staande middelen aan te wenden om zijn know-how, die een troef is die in de verf moet worden gezet, kenbaar te maken. De inrichting van koelvitrines met recht of gebogen glas in de bakkerij moet een sterke visuele impact hebben en mag niet overbelast zijn. Prioriteit moet worden gegeven aan de aantrekkelijkste produkten om de nieuwsgierigheid van de klanten te wekken en hen tot kopen aan te zetten en hen eventueel te behouden. Het personaliseren van statische of geventileerde koelvitrines is niet nutteloos, integendeel het levert enorme voordelen op voor de activiteiten en diensten van elke gebruiker op commercieel vlak. De verlichting van het uitstalvlak van deze vitrines in gehuisveste groepen moet ook van hoge kwaliteit zijn om de levensmiddelen goed te kunnen uitstallen. Dit type of model van verlichting (led) geeft een algemeen beeld van de bakkerijen. Details van de verlichtingsmodellen en elke vorm van decoratie zijn beschikbaar op de online winkelsites.

Tips voor het inrichten van een gekoelde vitrine voor bakkerijen

gekoelde vitrine

Over het algemeen wordt aanbevolen niet meer dan drie kleuren te gebruiken om een harmonieuze decoratieve sfeer in de bakkerij te scheppen. Voor de decoratie van koelvitrines voor statische of geventileerde koude uitstalling is het raadzaam gebruik te maken van verhalende accessoires, die kunnen worden aangepast aan de evenementen van de kalender, Kerstmis, Halloween, Valentijnsdag, Pasen, enz. Deze trend van gekoelde produkten neigt zelfs tot het openen van ateliers, die steeds meer bakkers aantrekken om hun decoratie-inspanningen bij hun klanten onder de aandacht te brengen. Of het nu gaat om een bakkerij of een banketbakkerij, de keuze aan gekoeld of ongekoeld meubilair en apparatuur is momenteel immens. Machinemodellen en de materialen die bij het ontwerp ervan worden gebruikt, maken nu onvoorstelbare vormen mogelijk. Klanten hebben veel keuze voor huishoudelijke apparatuur en machines. Of het nu gaat om het glas van de vitrine met of zonder toonbank, de isothermische of afwerkingsmaterialen, of de vorm van het frame van de koelkast. Tegenwoordig zijn de meeste van deze soorten of modellen vitrines multifunctioneel, d.w.z. zij kunnen zowel koude als warme levensmiddelen bevatten. Het vitrineframe van roestvrij staal of andere materialen kan in een kast worden geplaatst waarin gekoelde of op afstand bediende toestellen, kookplaten en zelfs een bain-mariesysteem kunnen worden ondergebracht. De prijs van deze koelapparatuur hangt af van enkele details, zoals grootte, vorm en capaciteit, die in de winkels, maar ook op de websites te vinden zijn. Het is namelijk noodzakelijk de temperatuur van de koelvitrines te regelen, ongeacht of zij al dan niet in een groep zijn ondergebracht, om de levensmiddelen goed te kunnen bewaren. Gekoelde vitrines voor bakkers bestaan in verschillende referenties, afmetingen (hoogte, diepte, breedte, gewicht) en prijzen. De LED-verlichting op het displayoppervlak van de vitrines verlicht niet alleen de producten, maar conserveert ze ook. Details over de online aankoopprocedure zijn beschikbaar op de verkoopsites van dit type of model vitrines.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *