De beheersing van de gisting is een van de grootste prestaties van de beste Franse arbeiders. Het is het symbool van de bakker en de belichaming van zijn knowhow en vaardigheden. Uiteraard wordt deze gisting niet alleen gebruikt voor brood, maar ook voor alle andere banketbakkerswaren: croissants, chocoladebroodjes, brioches, enz., die ook van gegist deeg worden gemaakt. Maar wij stellen vast dat er momenteel weinig bakkerijen zijn die geen gebak of andere snackprodukten zoals sandwiches, quiches, hartige taarten of pizza’s vervaardigen. De juiste koelvitrine (s) voor de bakkerij zal er dus een zijn die deze verschillende producten tegelijkertijd kan opslaan.

Beschrijving van het type koelvitrine voor bakkerijen

Gekoelde bakkerijvitrines in groepen, met recht of gebogen glas en al dan niet in roestvrij staal, zijn ideaal voor bakkerij- of banketbakkerijproducten. De koelvitrine, die wordt gebruikt voor de opslag en de presentatie van producten, moet optimaal zijn. Zij heeft rechte vensters, ontworpen voor de presentatie van kant-en-klaarmaaltijden en gebak op het uitstalvlak, zodat het hele uitstalvlak beter zichtbaar is. Om esthetische redenen is het raadzaam kolommen toe te voegen om het rechthoekige frame weg te werken. De professionele koelvitrine of koelkast met of zonder toonbank met dubbele beglazing heeft een buitenhoek en geen rechte hoek, wat populairder is. De temperatuur van dit product moet goed in balans zijn, willen deze eenheden goed werken. Gekoelde bakkerijvitrines hebben veel veranderingen, te beginnen met de koeling, of het nu statische koeling is of geventileerde koeling. Wat de afmetingen betreft, zijn er verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden: de hoogte, de diepte, de breedte en het gewicht van de kasten, of ze enkel of dubbel beglaasd zijn. Hier zijn enkele referenties van dubbel verglaasde kabinetten die als vertoning en opslagmateriaal voor bakkers worden gebruikt, u kunt ook deze gids lezen over hoe de gekoelde kabinetten werken.

vitrine boulangerie

Er is een venster toegevoegd om beslaan aan de kant van de klant te voorkomen, u kunt hier lezen over alle soorten koelvitrines. Dit type koelvitrine met recht of gebogen glas heeft echter slechts één opslageenheid. Er is geen ventilatierooster aan de voorkant, wat het ontwerp van de kast ten goede komt. Dit model kan niet worden uitgerust met gekoelde opslag. In plaats daarvan heeft deze professionele koelvitrine of professionele bakkerij koelvitrine vereenvoudigde opslag met legplanken. Wat de afmetingen betreft, hangt de diepte van de broodkast af van het model en de lengte. Aan de andere kant zijn kasten van 600 × 400 mm gewoonlijk geschikt voor bakkerijen en banketbakkerijen. Ter vergelijking: de diepte van dit type professionele kast in een groepshuisvesting is meestal 683 mm, terwijl de diepte van andere basismodellen 615 mm bedraagt. De lengte is dan in alle opzichten groter, de diepte van het rek met name ter hoogte van het werkblad (260 mm tegen 170 mm), de hoogte is vrij aanzienlijk, het gewicht is vrij aanzienlijk en de breedte is meer dan 60 cm. Door zijn vorm heeft de buitenste hoek een groot extra weergavegebied en heeft drie glazen oppervlakken die even flexibel zijn als de rest van het glas. Het is vermeldenswaard dat de gekoelde vitrines het gemakkelijker maken de klanten te bedienen. U kunt zien welke vitrine geschikt is.

Aanpassing van de gekoelde vitrine voor bakkerijproducten

In het algemeen gebruiken bakkerijen gekoelde vitrines op kamertemperatuur of niet-gekoelde vitrines voor voedingsmiddelen. Daarom hebben ambachtelijke bakkerijen vaak zelfbedieningsdisplays die aan de voorkant van de vitrines zijn bevestigd. Het is als een visitekaartje van een bakker of banketbakker, en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratie. En onder de al dan niet professionele vitrine of koelkast met toonbank, vervaardigd van roestvrij staal of andere materialen, wordt nuttige informatie geplaatst (zoals borden met prijzen en openingstijden). Het verdient dan de voorkeur stickers te gebruiken om de promoties en speciale aanbiedingen van de bakkerij over te brengen, zoals ouderwetse broodrecepten of het gebruik van glutenvrij, tarwevrij of volkorenmeel. Gezien de sterke wens van de consument om terug te keren naar de traditie, is het waarschijnlijk in het belang van de bakker om alle hem ter beschikking staande middelen aan te wenden om zijn know-how, die een troef is om in de verf te zetten, te promoten. De inrichting van de gekoelde vitrines met recht of gebogen glas in de bakkerij moet een sterke visuele impact hebben en mag niet overbelast zijn. Voorrang moet worden gegeven aan de aantrekkelijkste produkten om de nieuwsgierigheid van de klanten te wekken, hen tot kopen aan te zetten en hen uiteindelijk aan zich te binden. De personalisering van statische of geventileerde koelvitrines is niet nutteloos, integendeel, zij brengt enorme voordelen met zich mee voor de activiteiten en diensten van elke gebruiker op commercieel vlak. Ook de verlichting van het uitstalvlak van deze kasten in gehuisveste groepen moet van hoge kwaliteit zijn om de levensmiddelen goed te kunnen uitstallen. Dit type of model van verlichting (led) geeft een algemeen beeld van de bakkerijen. De details van de verlichtingsmodellen en elk type van decoratie zijn beschikbaar op de online shopping sites.

Tips voor het ontwerpen van een gekoelde vitrine voor bakkerijen

gekoelde vitrine

In het algemeen wordt aanbevolen niet meer dan drie kleuren te gebruiken om een harmonieuze decoratieve sfeer in de bakkerij te scheppen. Voor de decoratie van statische of geventileerde koelvitrines is het raadzaam verhalende accessoires te gebruiken die kunnen worden aangepast aan de evenementen van de kalender, Kerstmis, Halloween, Valentijnsdag, Pasen, enz. Deze trend van gekoelde produkten heeft zelfs de neiging werkplaatsen te openen, waardoor steeds meer bakkers ertoe worden aangezet hun versieringen onder de aandacht van hun klanten te brengen. Of het nu gaat om een bakkerij of een banketbakkerij, de keuze aan gekoelde of niet-gekoelde meubels en uitrustingen is momenteel immens. De modellen van machines en de materialen die bij hun ontwerp worden gebruikt, maken thans onvoorstelbare vormen mogelijk. Klanten hebben veel keuze als het gaat om toestellen en machines. Of het nu gaat om het glas in de vitrine met of zonder werkblad, de isolatie- of afwerkingsmaterialen, of de vorm van het frame van de koelkast. Tegenwoordig zijn de meeste van deze types of modellen vitrines multifunctioneel, wat betekent dat zij zowel koude als warme levensmiddelen kunnen bevatten. Het frame van de kast van roestvrij staal of ander materiaal kan worden geplaatst in een kast waarin gekoelde of op afstand bediende toestellen, kookplaten en zelfs een waterbadsysteem kunnen worden geplaatst. De prijs van deze koelapparatuur hangt af van bepaalde details, zoals grootte, vorm en capaciteit, die in winkels, maar ook op websites, kunnen worden gevonden. Het is namelijk noodzakelijk de temperatuur van de koelvitrines te regelen, ongeacht of zij gegroepeerd zijn of niet, ten einde de levensmiddelen goed te kunnen bewaren. Gekoelde vitrines voor bakkers zijn verkrijgbaar in verschillende referenties, afmetingen (hoogte, diepte, breedte, gewicht) en prijzen. De LED-verlichting van het uitstalvlak van de kasten verlicht niet alleen de producten, maar conserveert ze ook. De details van de online aankoopprocedure zijn beschikbaar op de websites die dit type of model vitrines verkopen. Als u meer wilt weten, nodig ik u uit onze pagina te lezen over Hoe kiest u een gekoelde deegverpakking?