Het kiezen van de juiste koelvitrine is niet gemakkelijk, vooral in de professionele wereld, weten hoe het ook werkt. De keuze van de juiste display is echter essentieel, omdat het voor klanten niet gemakkelijk is producten te kopen. Het is immers ideaal om rekken te gebruiken die hun aandacht trekken en hen tot kopen verleiden. Hier is een koopgids met wat informatie om u te helpen een koelvitrine voor uw bedrijf te kiezen.

Hoe kiest u de juiste gekoelde vitrine?

 choisir-sa-vitrine-refrigeree

Een roestvrij stalen gekoelde vitrine

De professionele gekoelde vitrine is essentieel voor het opslaan en presenteren van producten aan klanten. Deze kast wordt gebruikt door bedrijven zoals delicatessenwinkels, slagerijen, bakkerijen en diverse restaurants. Als u meer wilt weten, nodig ik u uit om onze pagina te lezen over Hoe kiest u een gekoelde deegverpakking en de specifieke vitrines voor bakkerijen. Welnu, om een goede indruk te maken en professioneel te zijn, is het noodzakelijk over de nodige uitrusting te beschikken. Daarom is het van het grootste belang een vitrine van roestvrij staal te kiezen die gemakkelijk te gebruiken en te reinigen is. Een gekoelde vitrine met statische of geventileerde koeling Er zijn twee soorten koeling voor de gekoelde vitrine. Er is statische koeling en geventileerde koeling. Statische koeling houdt vocht vast in levensmiddelen zoals kaas, waardoor het zeer populair is bij kaasmakers die gevoelige kazen bewaren. Geventileerde koeling voorkomt de vorming van stoom op het glas, maar droogt de in de vitrine opgeslagen levensmiddelen uit. Dit kan worden vermeden door een verdamper te gebruiken die het effect van de ventilator minimaliseert. De geventileerde koude lucht verdeelt een homogeen en groot volume koude lucht in de vitrine. Dit systeem is veel veeleisender dan statische koeling.

Gesloten of open deuren?

De gekoelde vitrine heeft 2 tot 3 deuren, gesloten of open. Vitrines met gesloten deuren verbruiken minder energie omdat zij de temperatuur in de vitrine op peil houden. Voor etablissementen die snel levensmiddelen verkopen, zijn open deuren echter handiger voor de klanten.

Een kast met LED-verlichting

Gekoelde vitrines hebben verlichting die zeer nuttig is voor het benadrukken van de producten die in de vitrine worden getoond. Hoewel de verlichting veel energie verbruikt, is zij in elk geval zeer nuttig omdat zij de visuele aantrekkingskracht van het uitgestalde voedsel verhoogt.

Een vitrine kiezen volgens grootte

Bij het kiezen van de grootte van de gekoelde vitrine moet u rekening houden met de benodigde werkruimte. Er zijn verschillende soorten vitrines, zoals toonbankvitrines, vitrines op wieltjes of vrijstaande vitrines. De hoogte van een vitrine is 225 mm tot . De breedte zal afhangen van de ruimte die het in beslag zal nemen, er zijn mini-koffers vanaf 335 mm. De grootste koelvitrines kunnen een breedte van 3 tot 4 meter bereiken. De diepte hangt af van het type koelvitrine, maar de diepste modellen kunnen tot 1 meter diep zijn. De meest geschikte kasten voor bakkerijen zijn 600 mm diep. Voor slagers en delicatessenwinkels is een vitrine met een diepte van 900 mm het meest geschikt voor het uitstallen van grote artikelen, deze moet optimaal zijn.

De verschillende maten van gekoelde vitrines

De ijskast

L’armoire vitrée Dit is een gekoelde vitrine met een glazen deur. Het is een van de meest klassieke modellen. Een koelvitrine met een positieve koude glazen deur (referentie RCG400 MG19, prijs 669,00 EUR), bijvoorbeeld, heeft een inhoud van 400 liter. Deze gekoelde vitrine is geschikt voor het bewaren van verse producten zoals dranken of groenten. De positieve koeltemperatuur varieert van +2 tot +12°C. Dankzij de LED-verlichting kunt u gemakkelijk zien wat er in de kast zit.

De wandvitrine

vitrine murale Dit type kan een hoogte van 2 m bereiken en is uitgerust met een nachtgordijn om warmteverlies te voorkomen. Als een kleine niveau 4 roestvrij staal wand vitrine, deze kast is meer geschikt voor het opslaan van koud voedsel, dranken of diverse ingrediënten. De 454 mm diepe roestvrijstalen wandvitrine is perfect voor kleine ruimtes. Deze kast heeft bovenverlichting en bestaat uit 4 niveaus. Deze koelvitrine voor wandmontage is ook uitgerust met “prijshouder”-rekken. In de wandvitrine kunt u de producten van uw bedrijf, zoals slagerijen, uitstallen. De temperatuur varieert van +2 tot +8°C. Het wordt aangeboden tegen een evenredige prijs met een leveringsdienst.

De vitrine

display case Dankzij zijn kleine afmetingen kan hij rechtstreeks op het aanrecht of het werkblad worden geplaatst. Hun kleine formaat maakt ze bijzonder en gemakkelijk te gebruiken. In de vrijstaande vitrines kunt u uw etenswaren of dranken presenteren. Nemen we het model Casselin koelvitrine, deze kast heeft een opslagcapaciteit van 98 liter. Deze vitrine is uitgerust met automatische ontdooiing, verlichting en geventileerde koeling. De temperatuur van deze vrijstaande vitrine varieert tussen +4 en +12°C.

De panoramische vitrine

panoramique vitrine Dit is het type vitrine dat een zicht van 360° op de producten mogelijk maakt. Zij bestaan in alle maten en in rechthoekige of cilindrische vormen. Zij zijn uitgerust met een wiel dat hen mobiel maakt. De negatieve panoramische koelvitrine van het merk met 5 niveaus heeft 4 glazen zijden met roosters. Deze kast heeft een inhoud van 360 liter. Uitgerust met LED-verlichting, wordt uw voedsel echt belicht in dit glas. De temperatuur van deze panoramische vitrine is negatief tussen -5 en -18°C. Dit gekoelde product is geschikt voor bakkerijen, banketbakkerijen of restaurants die hun diepvriesdesserts op een aantrekkelijke manier willen presenteren. De geventileerde koeling van deze kast is ontwikkeld om een gelijkmatige temperatuur te garanderen. De panoramische vitrine kost 2.365,65 euro inclusief levering.

De mobiele vitrine

vitrine mobile Dit is een ideale gekoelde vitrine voor ijssalons of voor professionals die hun producten op een terras of stoep willen uitstallen. De mobiele vitrine DORCILUC is uitgerust met een automatisch ontdooisysteem. Deze kast is uitgerust met LED-verlichting in het bovenste gedeelte. Deze mobiele vitrine is perfect voor een slagerij om vlees of andere producten te presenteren. De constructie is gemaakt van roestvrij staal, waardoor deze kast gemakkelijk te onderhouden is. Het heeft een temperatuurbereik van -1 tot +5 °C. De prijs van deze mobiele vitrinekast ligt tussen de 3.660 euro met levering.

Voor wie is de gekoelde vitrine bedoeld?

De gekoelde vitrine is bestemd voor een professional in de wereld van de catering, slagerij, banketbakkerij of delicatessenzaak. Dit product wordt gebruikt om levensmiddelen te etaleren om de aandacht van de klanten te trekken en hen tot consumptie aan te zetten. De koelvitrine is ook gemakkelijk in het gebruik, omdat men niet naar de keuken hoeft te gaan om recepten te bereiden, aangezien de werkruimte die de vitrine biedt, meer dan voldoende is. De producten zijn binnen handbereik. Bovendien profiteert de gebruiker van een onberispelijke en gemakkelijk te reinigen werkruimte. De gekoelde vitrine maakt een snelle service mogelijk, zowel voor de klanten als voor de verkoper. De kast dient ook om via de vitrine een goed beeld van het product aan de klanten over te brengen. De prijs hangt voornamelijk af van het model en de kenmerken van het product. Bovendien varieert de prijs naar gelang van de grootte, de diepte en de verschillende kenmerken van de gekoelde vitrine. U hoeft alleen maar de juiste keuze te maken en de vitrine te kiezen die het meest geschikt is voor het doel. Als u meer wilt weten nodig ik u uit om onze pagina te lezen over Welke koelvitrine voor welke job?