Gids voor het kopen van een gekoelde vitrine


Gids voor het kopen van een gekoelde vitrine

Het kiezen van de juiste koelvitrine is niet eenvoudig, vooral niet in de professionele wereld. De keuze van de juiste vitrine is echter van essentieel belang omdat het voor de klanten niet gemakkelijk is producten te kopen. Het gebruik van materiaal dat hun aandacht trekt en hen tot kopen aanzet, blijft immers ideaal. Hier is een koopgids met enkele gegevens om u te helpen bij de keuze van een koelvitrine voor uw beroepsactiviteit.

Hoe kiest u de juiste gekoelde vitrine?

 choisir-sa-vitrine-refrigeree

Een gekoelde vitrine van roestvrij staal (roestvrij staal)

De professionele koude vitrine is onmisbaar voor de bewaring en presentatie van producten aan klanten. Deze kast wordt gebruikt door bedrijven zoals delicatessenwinkels, slagerijen, bakkerijen en diverse restaurants. Welnu, om een goede indruk te maken en professioneel te zijn, is het noodzakelijk over de nodige uitrusting te beschikken. Daarom is de keuze van een vitrine van roestvrij staal, die gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te reinigen is, van het grootste belang. Een koelvitrine met statische of geventileerde koeling Er zijn twee soorten koeling voor de gekoelde vitrine. Er is statische koeling en geventileerde koeling. Statische koeling houdt de vochtigheid van levensmiddelen zoals kaas vast, wat het zeer populair maakt bij kaasmakerijen die gevoelige kazen bewaren. Geventileerde koeling voorkomt de vorming van stoom op het glas, maar droogt wel de levensmiddelen uit die in de vitrine zijn opgeslagen. Dit verschijnsel kan worden vermeden door een verdamper te gebruiken die het effect van de ventilator minimaliseert. De geventileerde koude verspreidt een homogene koude lucht met een groot volume in de vitrine. Dit systeem is veel veeleisender in vergelijking met statische koeling

Deuren dicht of open?

De gekoelde vitrine heeft 2 tot 3 gesloten of open deuren. Vitrines met gesloten deuren verbruiken minder energie omdat ze de temperatuur binnen de vitrine houden. Voor etablissementen die snel eten verkopen, zijn open deuren echter handiger voor de klanten.

Een kast met LED-verlichting

Gekoelde vitrines hebben verlichting die zeer nuttig is voor het benadrukken van de producten die in de vitrine worden getoond. Hoewel verlichting veel energie verbruikt, is zij in ieder geval zeer nuttig omdat zij de visuele aantrekkingskracht van het uitgestalde voedsel verhoogt.

De vitrine kiezen op basis van zijn afmetingen

Om de grootte van de gekoelde vitrine te kunnen kiezen, moet u rekening houden met de vereiste werkruimte. Er zijn verschillende soorten vitrines, zoals toonbankvitrines, vitrines op wieltjes of vrijstaande vitrines. De hoogte van een vitrine is 225 mm tot . De breedte zal afhangen van de ruimte die hij zal beslaan, er zijn mini-vitrines vanaf 335 mm. De grootste koelbanken kunnen tot 3 à 4 meter breed zijn. De diepte hangt af van het type koelvitrine, maar de diepste modellen kunnen tot 1 meter diep zijn. De meest geschikte vitrines voor gebak zijn 600 mm diep. Voor slagerijen en delicatessenwinkels is een vitrine met een diepte van 900 mm het meest geschikt voor het uitstallen van grote stukken.

De verschillende maten van gekoelde vitrines

De glazen kast

L’armoire vitrée Het is een koelvitrine met een glazen deur. Het is een van de meest klassieke modellen. Een koelvitrine met een positieve koude glazen deur (referentie RCG400 MG19, prijs 669,00 EUR), bijvoorbeeld, heeft een inhoud van 400 liter. Deze gekoelde vitrine is geschikt voor het bewaren van verse producten zoals dranken of groenten. Zijn positieve koude temperatuur varieert van +2 tot +12 °C. Dankzij de LED-verlichting kunt u gemakkelijk zien wat er in de kast zit.

De aan de muur bevestigde vitrine

vitrine murale Dit type kan tot 2 m hoog zijn en is uitgerust met een nachtgordijn om warmteverlies te voorkomen. Als een kleine plus niveau 4 roestvrij stalen wandvitrine, is deze kast meer ontworpen voor het opslaan van koud voedsel, dranken of verschillende ingrediënten. De 454 mm diepe roestvrijstalen wandkoelvitrine past perfect in kleine ruimtes. Deze kast heeft een superieure verlichting en bestaat uit 4 niveaus. Deze koelvitrine voor wandmontage is ook voorzien van “prijshouder”-lijsten. In de wandvitrine kunt u de producten van uw zaak, zoals slagerijen, uitstallen. De temperatuur varieert van +2 tot +8°C. Het wordt aangeboden tegen een evenredige prijs met een bezorgdienst.

De vitrine die geposeerd moet worden

display case Dankzij zijn geringe afmetingen kan hij direct op het aanrecht of werkblad worden geplaatst. Hun kleine formaat maakt ze bijzonder en gemakkelijk te gebruiken. Vrijstaande vitrines bieden u de mogelijkheid uw etenswaren of dranken uit te stallen. Nemen we het model Casselin koelvitrine, deze kast heeft een opslagcapaciteit van 98 liter. Deze vitrine is uitgerust met automatische ontdooiing, verlichting en geventileerde koeling. De temperatuur van deze vrijstaande vitrine varieert tussen +4 en +12 °C.

De panoramische vitrine

panoramique vitrine Dit is het type vitrine dat de mogelijkheid biedt producten weer te geven met 360° zichtbaarheid. Ze zijn er in alle maten en rechthoekige of cilindrische vormen. Ze hebben een wieltje dat ze mobiel maakt. De negatieve panoramische koelvitrine van het merk met 5 niveaus bestaat uit 4 glazen zijden met roosters. Deze kast heeft een capaciteit van 360 liter. Uitgerust met LED-verlichting, wordt uw voedsel echt belicht in dit glas. De temperatuur van deze panoramische vitrine is negatief tussen -5 en -18 °C. Dit gekoelde product is geschikt voor de bakkerij, banketbakkerij of restaurant die hun diepgevroren desserts op een aantrekkelijke manier willen uitstallen. De geventileerde koeling van deze kast is ontwikkeld en maakt een homogene temperatuur mogelijk. De panoramische vitrine kost 2.365,65 euro met levering.

De mobiele vitrine

vitrine mobile Het is een ideale koelvitrine voor ijsvitrines of voor professionals die hun producten willen uitstallen op een terras of stoep. De mobiele vitrine DORCILUC is uitgerust met automatische ontdooiing. Deze kast heeft LED-verlichting in het bovenste gedeelte. Deze mobiele vitrine is perfect voor een slagerij voor het uitstallen van vlees of andere producten. De constructie is van roestvrij staal, wat het onderhoud van dit meubel vergemakkelijkt. Het heeft een temperatuurbereik van -1 tot +5 °C. De prijs van deze mobiele vitrine ligt tussen de 3.660 euro met levering.

Voor wie is de gekoelde vitrine bedoeld?

De gekoelde vitrine is bestemd voor een professional in de wereld van de catering, slagerijen, banketbakkerijen, traiteurs of delicatessenwinkels. Dit product wordt gebruikt om levensmiddelen te etaleren om de aandacht van de klant te trekken en hem tot consumptie aan te zetten. De koelvitrine is ook gemakkelijk in het gebruik, omdat men niet naar de keuken hoeft te gaan om de recepten te bereiden, aangezien de werkruimte die de vitrine biedt, meer dan voldoende is. De producten zijn binnen handbereik. Bovendien profiteert de gebruiker van een onberispelijke werkruimte die gemakkelijk te reinigen is. De gekoelde vitrine maakt een snelle service mogelijk, zowel voor de klanten als voor de verkoper. Deze kast dient ook om via de vitrine een goed productbeeld aan de klanten over te brengen. De prijs hangt voornamelijk af van het model en de eigenschappen van het product. Bovendien varieert de prijs naar gelang van de afmetingen, de diepte en de verschillende kenmerken van de koelvitrine. Maak gewoon de juiste keuze en kies de vitrine die het best bij het gebruik past.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *