Elke goede bakker en banketbakker weet dat de opslagvereisten voor elk product anders zijn. Fruit, fruitmousse of bevroren desserts. Voor elk stuk gebak zijn specifieke omstandigheden vereist wat betreft temperatuur, relatieve vochtigheid en luchtsnelheid. Elk type van optimale presentatie van positief of negatief gebak kan worden aangepast. Gekoeld of gedroogd, het wordt tot in de kleinste details “op maat” gemaakt om aan de specifieke behoeften van het etablissement te voldoen. Ongeacht het gebruikte materiaal, zal de gekoelde gebaksvitrine voldoen aan de beste kenmerken van alle producten die moeten worden uitgestald of gepresenteerd. Als u meer wilt weten nodig ik u uit om onze pagina te lezen over Welke koelvitrine voor welke job? Naast de vele andere meubelen en accessoires is het van essentieel belang de banketbakkerij of bakkerijafdeling uit te rusten met een gekoelde vitrine. Niet alleen kunt u er producten in bewaren alvorens ze te kopen, maar het kan ook dienen als decor van de winkel door de mooiste kunstwerken op de toonbank te accentueren. Het kiezen van een vitrine is echter niet eenvoudig, want er zijn verschillende vereisten waaraan eerst moet worden voldaan. Hier zijn de criteria die u moet kennen bij het kiezen van gekoelde vitrines voor bakkerijen.

Grootte en plaats van de gekoelde vitrine

 showcase-patisserie De grootte van de geschikte koelvitrine hangt uiteraard af van de grootte van de ruimte en de ligging ervan. Er moet rekening worden gehouden met de diepte, hoogte, breedte maar ook met de openingen van de koelvitrine, als u meer wilt weten nodig ik u uit om onze pagina te lezen over hoe een koelvitrine werkt. Er moet voldoende bewegingsruimte zijn voor het raam in de bakkerij, de theesalon of een andere plaats. Dan moet u nadenken over de indeling van de ruimte, want die zal zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van de producten die moeten worden uitgestald en opgeslagen, kan het nodig zijn de nodige ruimte te voorzien voor uitstalling en verkoop, en dus een plaats om uw producten uit te stallen. Als de banketbakker een slechtere vitrine nodig heeft voor dit doel. In sommige gevallen kan het nodig zijn de inrichting van het verkooppunt volledig te controleren. Tevens moet rekening worden gehouden met het aantal en het soort gebakjes dat in deze opslagapparatuur moet worden uitgestald. Het zou bijvoorbeeld het beste zijn meerdere koelvitrines te hebben om verschillende soorten artikelen te presenteren, zoals kleine gebakjes zoals mignardises of hele taarten voor meerdere personen of drankjes. Er zijn ook frontvitrines, wandvitrines, toonbankvitrines en zelfs mobiele vitrines met 4 glazen zijden. De toonbankvitrines kunnen meer dan 200 liter bevatten, dus er zijn nog andere belangrijke criteria om te overwegen bij de keuze. Gekoelde vitrines voor bakkerij, zoetwaren of dranken zijn gewoonlijk opgesteld op verschillende (glazen) schappen met 4 glazen zijden, allemaal met rechte ruiten en hun hoogte moet voldoende zijn om de klanten ze te laten zien. Nadat gebogen ramen de vlakke hadden verdrongen, werden deze laatste weer populair. Deze gebogen raamontwerpen zijn echter nog zeldzaam. De producten die in deze etalages worden geplaatst, zullen worden uitgelicht om meer aandacht van de klanten te trekken. Het is duidelijk dat het voedsel aan de consument moet worden gepresenteerd. Er zijn verschillende banketbakkisten met verschillende afmetingen (diepte, hoogte, breedte), prijs en capaciteit, zoals de kast met dubbele deur, voorzien van wieltjes, een enkele referentie met 4 glazen leggers en met een diepte van meer dan 60 cm. Door het product in de professionele koelvitrines te bekijken, kan de klant zich al een eerste idee vormen van de kwaliteit ervan. Om op een bepaald gebied een professional te zijn, is hoogwaardige en efficiënte apparatuur nodig.

Esthetiek en verlichting

Esthetiek is een belangrijk kenmerk bij de keuze van een professionele gekoelde vitrine. Het is immers niet alleen een plaats om producten op te slaan, maar ook om ze uit te stallen en zo veel mogelijk klanten te imponeren. Er zijn verschillende materialen, en ook veel ontwerpen, afhankelijk van de smaak en behoeften van elke gebruiker. Er zijn ook gesloten koelvitrines, die het voordeel hebben dat zij de levensmiddelen beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gekoelde gebakdozen spelen een aparte rol in het marketingproces van producten. Daarom moet de positieve of negatieve gekoelde vitrine een troef zijn om de verkoop te stimuleren, en niet omgekeerd. De stijl en de esthetiek van de toekomstige winkel zijn daarom twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Gebak is namelijk bedoeld om te worden uitgestald (gepresenteerd) in glazen eenheden. In dit geval kozen sommige klanten voor een wit raam met een moderne stijl. Sommige mensen houden van meubels met houten afwerkingen. Naast het esthetische aspect is ook de verlichting belangrijk. In dit geval wordt het product onder de aandacht gebracht en kan het de aandacht van de klanten trekken. Bij het kiezen van een professionele koelvitrine voor gebak of zelfs een bakkerij op maat, die gewoonlijk 4 glazen zijwanden met 2 deuren en glazen legplanken heeft, meer dan 200 liter kan bevatten en zeer dik is, is het dus sterk aan te bevelen op dit aspect te letten. Bij de keuze van een koelvitrine is de verlichting een belangrijk punt dat niet mag worden verwaarloosd. De lampen zetten niet alleen het product in de schijnwerpers, maar plaatsen het ook in de etalage of op de toonbank. Tegelijkertijd kunt u met een goed verlicht positief of negatief bedrijfsvenster de aandacht van de klant op specifieke punten richten. Het is echter belangrijk het juiste type verlichting voor het product en de algemene inrichting te kiezen om de producten correct te presenteren, evenals het juiste type koelvitrine. Het effect van esthetiek en verlichting heeft een grote invloed op de presentatie van producten, ongeacht hun prijs. Men mag de details niet verwaarlozen die afhangen van het ontwerp en de lampen die in deze koelapparaten worden gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld de kast met dubbele glazen deur, voorzien van wielen, referentie VBR 18 R, met een diepte van meer dan 100 mm en een breedte van 70 cm, een inhoud van 80 liter en LED-verlichting Comment choisir une boîte de pâte réfrigérée

Het type koeling van een gekoelde vitrine

Het is de moeite waard aandacht te besteden aan het type koeling dat wordt geleverd door high-end aangepaste ramen van verschillende afmetingen: diepte, hoogte, breedte. In het algemeen moet een keuze worden gemaakt tussen statische koeling en geventileerde koeling. In statische koelomstandigheden is de temperatuur van de hele koelvitrine verschillend. Aan de andere kant houdt deze technologie het voedsel vochtig. Anderzijds kan met de geventileerde koeling van deze apparatuur de temperatuur van de hele vitrine op hetzelfde niveau worden gehouden, waardoor mistvorming wordt voorkomen en de levensmiddelen droog blijven. Met andere woorden, sommige geventileerde koelers zijn uitgerust met verdampers om uitdroging tot een minimum te beperken. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden tussen modellen met statische en geforceerde koeling. De statische stalen of niet-stalen koelvitrine is een klassiek model met 4 zijwanden en glazen leggers, zuinig en gemakkelijk te onderhouden. Het kan echter niet dezelfde temperatuur bieden voor alle producten die op het gehele oppervlak worden weergegeven. Het hoogwaardige, hoogwaardige koeldisplay is het tegenovergestelde. Dankzij de ventilatiefunctie kan de temperatuur in de vitrine gelijkmatig worden verdeeld. De prijs van deze producten is een van de overwegingen bij de aankoop. Als u meer wilt weten nodig ik u uit om onze pagina te lezen over Gids voor het kiezen van een gekoelde vitrine voor bakkerijen. Technische details zijn beschikbaar op de websites. Er bestaan verschillende referenties van deze koelvitrines, zoals het exemplaar met dubbele deuren en voorzien van wielen met een inhoud van 78 liter en een hoogte van 97 cm. Dit type koelvitrine maakt het ook mogelijk de vorm van het voedsel te accentueren wanneer het wordt uitgestald of gepresenteerd. De professionele koelvitrine, of zij nu van staal is of niet, is een materiaal voor de presentatie van producten en vormt een essentieel element voor de verkoop. Gekoelde vitrines worden gebruikt om voedingswaren zoals gebak, dranken, enz.