Hoe werkt een gekoelde vitrine?


Hoe werkt een gekoelde vitrine?

De beste manier om voedsel te bewaren is een materiaal te kiezen dat het product vers kan houden en tegelijk een goede blootstelling aan de klanten kan handhaven. Maar welk meubelstuk kan beide taken tegelijk uitvoeren? Het is niemand minder dan de statische of geventileerde koelvitrine, die bovendien een gemakkelijk te gebruiken apparaat is.

Waarom een gekoelde vitrine?

De koelvitrine is onmisbaar voor sommige winkeliers in de professionele wereld, met name voor restaurants, slagerijen of banketbakkerijen. Het is zowel een gekoelde vitrine voor de presentatie van producten om klanten aan te trekken als een apparaat voor de bewaring van levensmiddelen. Dit meubilair kan namelijk worden gebruikt door slagers, traiteurs, slagers, banketbakkers en bakkers om producten in het zicht van het publiek uit te stallen. Het doel is ook om de verkoop en de presentatie te vergemakkelijken.

Hoe een gekoelde vitrine werkt

Fonctionnement d’une vitrine réfrigérée

Een gekoelde vitrine voor professionals werkt dankzij de opwekking van koude door het conventieproces. Er zijn twee soorten koeling: statische koeling en geventileerde koeling. Statische koeling bestaat uit het verspreiden van lucht in de vitrine zonder dat de koude wordt gerecycleerd. De temperatuur in de vitrine varieert soms, waardoor rijp op het glas kan ontstaan (aan de kant van de klant bij vitrines met dubbele opening of bij slagersvitrines). Deze koelvitrine wordt echter zelden gebruikt, omdat zij snel wordt vervangen door geventileerde koeling. Het heeft echter het voordeel dat het discreet is en weinig energie kost. Geventileerde koeling daarentegen blaast lucht in de vitrine. Diezelfde lucht wordt aangezogen en dan hergebruikt. Deze vorm van koeling zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de hele vitrine en maakt het mogelijk de producten iets langer te bewaren. Het houdt echter een risico in omdat het de producten snel uitdroogt. Geventileerde koeling wordt nog steeds meer gebruikt dan statische koeling. De professionele gekoelde vitrine heeft ook een optie voor gebruik als een eenheid. Er is de behuisde unit en de remote unit. Door de ingebouwde koeleenheid past de motor bij de indeling van het toestel. Het toestel verhoogt echter de temperatuur in de inrichting en kan een probleem vormen voor een inrichting. De remote unit staat buiten en de temperatuur blijft gelijk rond de opstelling. Voor de installatie van de kabels voor de werking van de koelvitrine is echter een koeltechnicus nodig. De prijs van de installatie kan variëren naar gelang van de lengte van de kabel die naar buiten moet worden getrokken. Voor het schoonmaken mag de vitrine niet met water of vloeistof worden gereinigd. Het moet worden gereinigd met een oplosmiddel onder stikstofdruk, dat een groot reinigend vermogen heeft.

Kenmerkend voor een gekoelde vitrine

Caractéristique d’une vitrine réfrigérée

Een professionele koelvitrine is een meubel van roestvrij staal dat wordt gebruikt voor het opslaan en uitstallen van levensmiddelen. De koelcapaciteit vergemakkelijkt niet alleen de conservering, maar ook de presentatie van het voedsel in de ogen van de klanten. Deze kasten hebben een toonbank en 2 of 3 deuren, afhankelijk van het model. Deze koelvitrines hebben twee soorten koeling door direct contact, afhankelijk van het gewenste type koude: positieve koude en negatieve koude. Positieve koeling houdt de wanden op een positieve temperatuur dicht bij 0°C. Het is belangrijk dat het niet wordt misbruikt, anders zou het voedsel aan de wanden van het glas kunnen blijven kleven. Negatieve koude bevat een spiraal binnenin de wanden die als verdamper fungeert. Deze spoel vormt een schaal die het voedsel omgeeft om het koud te houden. Naast deze vormen van koeling is de koelvitrine ook voorzien van LED-verlichting voor een betere presentatie van het product aan het publiek. Deze kast heeft verschillende legplanken die plaats bieden aan de verschillende producten tijdens hun presentatie. De eenheid heeft ook een koelcapaciteit, wat de conservering vergemakkelijkt. Er zijn verschillende soorten koelvitrines: koelvitrines met open of gesloten toonbank, koelvitrines met ijs, koelvitrines met wandbevestiging, koelvitrines met salade, koelvitrines met sushi, enz. Er zijn inderdaad verschillende reeksen vitrines verkrijgbaar in winkels of te koop op websites. De modellen zijn er in verschillende maten en afmetingen, met verschillende temperaturen (positief of negatief), met statische of geventileerde koeling, met verschillende soorten verlichting, en met verschillende koel- en conserveringssystemen. Koelsystemen lozen water uit het condensaat. De verdamping van water uit het condensaat gebeurt automatisch, het water stroomt in een tank met een weerstand. Als hij verwarmd wordt, helpt deze tank bij de verdamping.

Hoe kiest u uw gekoelde vitrine?

Er zijn verschillende reeksen professionele gekoelde vitrines beschikbaar met verschillende prijzen naargelang het type van model. Of het nu gaat om de presentatie van producten, de uitstalling van voedsel, de professionele uitrusting of voor de slagerij, banketbakkerij of andere werkzaamheden, er zijn verschillende gamma’s vitrines beschikbaar voor iedereen. U hoeft alleen maar te weten hoe u moet kiezen naar gelang van het beoogde gebruik van het te kiezen assortiment.

Sommige modellen van gekoelde vitrines:

Vitrine réfrigérée vitrée bombée

Gekoelde glazen vitrine (ref FGSR660LM, prijs 1 936 euro):

  • Details: Deze professionele gebogen glazen koelvitrine heeft een inhoud van 220 liter en wordt geleverd met legplanken voor het opslaan van voedsel of dranken. De positieve temperatuur van deze vitrine schommelt tussen +2 en +10 °C. De behuizing is volledig van roestvrij staal, de wand van gehard glas en de LED-verlichting. Deze koelvitrine is voorzien van een in het onderste gedeelte ondergebrachte unit en een thermostatische regelaar met digitale display om de temperatuur te regelen. Dus, voor de bewaring van uw voedsel of dranken, kies voor deze glazen kasten.

Polar zelfbedienings positieve zelfbedienings vitrine 4 glazen zijden (ref CD239, prijs 1 534,40 euro):

  • Details: Deze positieve vitrine met gebogen glaswanden is opgebouwd uit roestvrij staal en glas met 4 zijden. De positieve temperatuur varieert van +2 tot +8 °C en de kamertemperatuur van 28 °C. De kast is voorzien van LED-verlichting voor het uitstallen van verse producten. Dit gamma van gekoelde vitrines is perfect voor een winkel of supermarkt om klanten aan te trekken.

TECFRIGO negatieve gekoelde vitrine met 4 glazen zijwanden (ref 130775, prijs 3.993 euro):

  • Details: Dit type koelvitrine met 4 glazen zijwanden heeft een capaciteit van 148 kg. De 4-zijdige kast heeft een temperatuur van -18 tot -5 °C met klimaatklasse 4 en is standaard uitgerust met LED-verlichting voor het uitstallen van producten. Bovendien is deze kast uitgerust met 6 vaste verdamperroosters. Voor de bewaring van uw producten kiest u voor deze koelvitrine met negatieve temperatuur aan 4 zijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *