De beste manier om levensmiddelen op te slaan is een materiaal te kiezen dat het product vers kan houden en tegelijk een goede uitstalling voor de klanten behoudt. Maar welk meubelstuk kan beide tegelijk doen? Het is niemand minder dan de statische of geventileerde koelvitrine, die ook nog eens gemakkelijk te gebruiken is.

Waarom een gekoelde vitrine?

De koelvitrine is onmisbaar voor sommige detailhandelaars in de professionele wereld, met name voor restaurants, slagerijen of banketbakkerijen. Het is zowel een gekoelde vitrine voor de presentatie van producten om klanten aan te trekken, als een conserveringsmiddel voor levensmiddelen. Dit meubilair kan namelijk worden gebruikt door slagers, traiteurs, varkensslagers, banketbakkers en bakkers om producten in het openbaar uit te stallen. Het doel ervan is ook om de verkoop en de presentatie te vergemakkelijken, de prijs is ook belangrijk Ik nodig u uit om te kijken naar een koopgids. Als u meer wilt weten, nodig ik u uit onze pagina te lezen over Hoe kiest u een gekoelde deegverpakking en de juiste gekoelde vitrine voor bakkers.

Hoe een gekoelde vitrine werkt

Fonctionnement d’une vitrine réfrigérée

Een gekoelde vitrine voor professioneel werk dankzij de opwekking van koude door het conventieproces. Er zijn twee soorten koeling: statische koeling en geventileerde koeling. Statische koeling bestaat erin lucht in de vitrine te verspreiden zonder de koude te recycleren. De temperatuur in de vitrine varieert soms, waardoor rijp op het glas kan ontstaan (aan de kant van de klant bij vitrines met dubbele opening of slagerijkasten). Deze koelvitrine wordt echter zelden gebruikt, omdat ze snel wordt vervangen door geventileerde koeling. Het heeft echter het voordeel dat het onopvallend is en weinig energie verbruikt. Geventileerde koeling daarentegen blaast lucht in de vitrine. Dezelfde lucht wordt aangezogen en dan hergebruikt. Deze vorm van koeling zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de hele vitrine en maakt het mogelijk de producten iets langer te bewaren. Er is echter een risico aan verbonden omdat het de producten snel uitdroogt. Geventileerde koeling wordt nog steeds meer gebruikt dan statische koeling. De professionele gekoelde vitrine kan ook als eenheid worden gebruikt. Er is de gesloten unit en de remote unit. Dankzij de ingebouwde koeleenheid kan de motor zich aanpassen aan de indeling van het toestel. Het toestel verhoogt echter de temperatuur in de installatie en kan een probleem vormen voor een installatie. De remote unit staat buiten en de temperatuur blijft gelijk rond de faciliteit. Er is echter een koeltechnicus nodig om de bedrading te installeren zodat de gekoelde vitrine kan werken. De prijs van de installatie kan variëren naar gelang van de lengte van de kabel die naar buiten moet worden getrokken. Voor het schoonmaken mag de vitrine niet met water of een andere vloeistof worden gereinigd. Het moet worden gereinigd met een oplosmiddel onder stikstofdruk, dat een groot reinigend vermogen heeft.

Kenmerken van een gekoelde vitrine

Caractéristique d’une vitrine réfrigérée

Een professionele gekoelde vitrine is een roestvrij stalen kast die wordt gebruikt voor de opslag en uitstalling van levensmiddelen. De koelcapaciteit vergemakkelijkt niet alleen de opslag, maar ook de presentatie van het voedsel aan de klanten. Deze kasten hebben een aanrecht en 2 of 3 deuren, afhankelijk van het model. Deze koelvitrines hebben twee soorten directe contactkoeling, afhankelijk van het gewenste type koude: positieve en negatieve koude. Positieve koeling houdt de wanden op een positieve temperatuur dicht bij 0°C. Het is belangrijk het niet te misbruiken, anders zou het voedsel aan de glazen wanden kunnen kleven. Negatieve koeling bevat een spiraal binnen de muren die als verdamper fungeert. Deze spoel vormt een omhulsel dat het voedsel omgeeft om het koud te houden. Naast deze vormen van koeling is de koelvitrine ook uitgerust met LED-verlichting voor een betere productpresentatie aan het publiek. Deze eenheid heeft verschillende legplanken die plaats bieden aan de verschillende producten terwijl ze worden uitgestald. De eenheid heeft ook een koelcapaciteit, wat de conservering vergemakkelijkt. Er zijn verschillende soorten koelvitrines: koelvitrines met open of gesloten toonbank, koelvitrines met ijs, koelvitrines met wandbevestiging, koelvitrines met salade, koelvitrines met sushi, enz. Er zijn inderdaad verschillende reeksen vitrines verkrijgbaar in winkels of te koop op websites. Zij zijn er in verschillende maten en afmetingen, met verschillende temperaturen (positief of negatief), met statische of geventileerde koeling, met verschillende soorten verlichting, en met verschillende koel- en conserveringssystemen. De koelsystemen evacueren het water uit het condensaat. De verdamping van het condenswater gebeurt automatisch, het water stroomt in een tank met een weerstand. Als het verwarmd is, helpt deze tank bij de verdamping.

Hoe kiest u een gekoelde vitrine?

Er zijn verschillende reeksen van professionele gekoelde vitrines met verschillende prijzen naargelang het type model. Of het nu gaat om productdisplay, tentoonstelling van levensmiddelen, professionele apparatuur of voor slagerij, banketbakkerij of andere werkzaamheden, er zijn verschillende gamma’s vitrines die voor iedereen geschikt zijn. U hoeft alleen maar te weten hoe te kiezen op basis van het beoogde gebruik van het assortiment te kiezen, kunt u uw vitrine kiezen op basis van het werk.

Sommige modellen van gekoelde vitrines :

Vitrine réfrigérée vitrée bombée

Gekoelde glazen vitrine(ref. FGSR660LM, prijs 1 936 euro):

  • Details: Deze professionele gebogen glazen koelvitrine heeft een inhoud van 220 liter en is voorzien van legborden voor het bewaren van levensmiddelen of dranken. De positieve temperatuur van deze vitrine varieert tussen +2 en +10 °C. De behuizing is volledig van roestvrij staal, de wand van gehard glas en de LED-verlichting. Deze koelvitrine is uitgerust met een unit in het onderste gedeelte en een thermostatische regelaar met digitale display om de temperatuur te regelen. Dus, om uw eten of drinken te bewaren, kies deze glazen kasten.

Polar zelfbedienings positieve vitrine met 4 zijden van glas (ref. CD239, prijs 1.534,40 euro)

  • Details: Deze positieve vitrinekast met gebogen glaswanden is gemaakt van roestvrij staal en glas met 4 zijden. De positieve temperatuur varieert van +2 tot +8 °C en de omgevingstemperatuur van 28 °C. De kast is voorzien van LED-verlichting voor de presentatie van verse producten. Dit gamma van gekoelde vitrines is perfect om klanten aan te trekken in een winkel of supermarkt.

TECFRIGO negatieve koelvitrine met 4 glazen zijwanden (ref 130775, prijs 3.993 euro)

  • Details: Deze gekoelde vitrine met 4 glazen zijkanten heeft een capaciteit van 148 kg. De 4-zijdige kast heeft een temperatuurbereik van -18 tot -5 °C met een klimaatklasse 4 en is standaard uitgerust met LED-verlichting voor de meest optimale productpresentatie. Deze kast is ook uitgerust met 6 vaste verdamperroosters. Om uw producten op te slaan, kiest u deze gekoelde vitrine met negatieve temperatuur aan 4 zijden.