Voedsel dat in een gekoelde vitrine bewaard moet worden


Voedsel dat in een gekoelde vitrine bewaard moet worden

De gekoelde vitrine is een onmisbaar meubelstuk voor vakmensen die werkzaam zijn in de verschillende takken van de voedings- en cateringbranche. Deze uitrusting zorgt voor de bewaring en de opslag van de producten, alsook voor de uitstalling van de producten in de ogen van de klanten. Om de koelvitrine correct te kunnen gebruiken bij de verkoop van producten, moet men eerst de kenmerken kennen van de levensmiddelen die erin kunnen worden bewaard.

De koelvitrine kiezen naargelang het product dat erin moet worden bewaard

 vitrine-refrigeree

Een roestvrij stalen koelvitrine

Gekoelde vitrines zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Het is belangrijk dat de gebruiker weet welk type vitrinekastmodel hij moet gebruiken en welke producten erin kunnen worden opgeborgen. Er zijn modellen die worden gebruikt voor de bewaring van specifieke produkten zoals gebak, slagerijprodukten, delicatessen, enz. Het is belangrijk het soort vitrine te kiezen dat overeenstemt met de commerciële activiteit van het etablissement om de producten beter te bewaren en voor een betere uitstalling om klanten aan te trekken. Er zij op gewezen dat de juiste vitrine moet worden gekozen om het imago van het etablissement niet te beschadigen en de kwaliteit van de uitgestalde levensmiddelen niet te verminderen. Voor onderhoudsgemak en optimale duurzaamheid wordt een roestvrij stalen materiaal sterk aanbevolen.

De keuze volgens de temperatuur

De temperatuur moet worden gekozen in overeenstemming met de passende koudeketen. De temperatuur hangt namelijk af van het model vitrine, en wel naar gelang van het te conserveren voedsel. U kunt kiezen tussen koelvitrines met positieve temperatuur voor fruit en groenten en zuivelproducten en koelvitrines met negatieve temperatuur voor diepvries- en diepvriesproducten. De vriestemperatuur van de positieve vitrine varieert van 2°C tot 6°C, terwijl de negatieve vitrine een lagere vriestemperatuur heeft.

Statische koude of geventileerde koude?

Voor de koelvitrine met negatieve temperatuur zijn er een paar criteria die in acht moeten worden genomen. Er zijn twee soorten negatieve temperatuur: statische koeling en geventileerde koeling. Er zij op gewezen dat de geventileerde koude het in de vitrine opgeslagen voedsel een beetje uitdroogt. Deze functie voorkomt echter het beslaan van het glas. Het zou beter zijn deze functie te gebruiken met een verdamper om het risico van uitdroging van voedsel tot een minimum te beperken. De geventileerde koude maakt het ook mogelijk een homogene koude te verspreiden in de hele vitrine, ongeacht de breedte ervan. Statische koeling daarentegen is een vochtige koeling die de vochtigheid van de levensmiddelenvoorraad op peil houdt en tegelijkertijd nevel op de vitrine voorkomt. Het kan een groot voordeel zijn voor de conservering van levensmiddelen die vocht nodig hebben, zoals zuivelproducten of kazen. Als men daarentegen een apparaat wil hebben dat de koude in de professionele vitrine optimaal verspreidt, is het geschikte model de geventileerde koelvitrine.

Kenmerken van de verschillende modellen koelvitrines naar gelang van de producten die erin moeten worden opgeslagen

 modèles de vitrine Er zijn verschillende soorten gekoelde vitrines voor de professionele keuken. De keuze van een koelvitrine hangt af van de levensmiddelen die erin moeten worden opgeslagen en uitgestald. De keuze van het model van een koelvitrine moet overeenstemmen met de behoeften en de bedrijfsactiviteiten van de eigenaar. Voor ijssalons zijn er ijskasten voor het bewaren en uitstallen van verschillende smaken. Voor fastfoodzaken zijn er vitrines voor broodjes en hamburgerproducten. Er zijn andere modellen voor professionele cateringdiensten. Gekoelde vitrines die de voedselhygiëne respecteren Alle modellen van gekoelde vitrines moeten voldoen aan hygiënische voorwaarden om schoon te blijven en bacteriën te vermijden. Er is een lange lijst van verschillende modellen van gekoelde vitrines, waaronder: wandvitrines, mobiele standvitrines, aanrechtvitrines, frontvitrines, enz. Voor snackbars en restaurants is het gebruik van een gekoelde vitrine voor voedingsmiddelen verplicht geworden om te voldoen aan de voorschriften inzake hygiëne en volksgezondheid.

Gekoelde kastmodellen gebaseerd op technologie

Voor de uitstalling van levensmiddelen moet ook rekening worden gehouden met de kenmerken van de vitrine, zoals afmetingen, diepte, opslagruimte, uitrusting, enz. De gekoelde vitrine is voorzien van LED-verlichting om het voedsel beter tot zijn recht te laten komen. Het bestaan van een statisch of geventileerd koelsysteem zal verhinderen dat het voedsel opwarmt en het op de juiste temperatuur houden. Een gekoelde vitrine zal het serveren dus vergemakkelijken, aangezien het visuele uitzicht van de producten zal worden verbeterd. Om professioneel voor de dag te komen, is het nodig voor een betere weergave te kiezen, dus kan verlichting een troef zijn. De professionele gekoelde vitrine is uitgerust met diverse uitrustingen zoals bakken, trays, rekken die de opslag van levensmiddelen vergemakkelijken. Bevriezing gebeurt door statische of geventileerde negatieve koude. De gekoelde vitrine met een roestvrij stalen werkblad is ideaal. In feite garandeert dit model een gemakkelijke reiniging en netheid. De keuze van de diepte hangt af van het gebruik van de professionele vitrine, aangezien deze van model tot model verschilt. De hoogte van de vitrine varieert van 225 mm tot 2 m. De breedte zal afhangen van de ruimte die het zal bedekken. In het algemeen varieert de grootte van de gekoelde vitrine naargelang het model. De diepte van de vitrine kan tot 1 meter bedragen. De meest geschikte vitrines voor gebak zijn 600 mm diep. Voor slagers en voor degenen die in de delicatessenzaak werken, is het raadzaam een vitrine met een diepte van 900 mm te kiezen om grote stukken in op te slaan, dit model zal een professionele stijl aan de winkel geven. Voor de aankoop van de professionele vitrine varieert de prijs naargelang het model en de leverancier. Deze prijs wordt mede bepaald door de grootte van het materiaal en de specifieke behoeften van de koper.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *