De levensmiddelenindustrie is een sector waarin verschillende beroepen zijn verenigd die verband houden met de productie, de verwerking en de verkoop van levensmiddelen. De koelvitrine is een van de meest onmisbare uitrustingsstukken in deze sector. Gekoelde vitrines zijn ideaal voor de opslag en presentatie van levensmiddelen en worden bijzonder gewaardeerd door cateringprofessionals zoals traiteurs, bakkers en snackbars, vooral in een modern design. Naar gelang van de sector bestaan er verschillende soorten koelvitrines voor de presentatie van levensmiddelen bij de verkoop ervan.

De verschillende types van gekoelde vitrines

Perfect voor het uitstallen en vooral het opslaan van diverse producten , waarvan u hier kunt lezen hoe ze werken, zijn gekoelde vitrines zeer populair vanwege hun veelzijdigheid. Elk type vitrine kan immers nuttig zijn voor verschillende doeleinden, onder meer voor de presentatie van sandwiches, gebak, dranken, taarten, enz. Een gekoelde vitrine of kast is perfect voor een restaurant of slagerij om hun producten tentoon te stellen. Er zijn verschillende prijzen voor deze gekoelde vitrine, afhankelijk van de grootte en de modellen. Het is ook mogelijk dat deze gekoelde vitrine is uitgerust met binnenverlichting. Hier vindt u de koopgids voor gekoelde vitrines.

Afhankelijk van de te verkopen producten, onderscheiden wij bijvoorbeeld

de ijsvitrine

la-vitrine-a-glace

Dit type vitrine is uiteraard voorbehouden voor het koel bewaren van de liters aangeboden ijs. Dankzij de verschillende verpakkingen kunnen de verschillende ijssmaken worden uitgestald op een manier die gemakkelijk zichtbaar is voor de klanten. Dit model koelvitrine kan tot 5 containers bevatten en heeft een diepte van 150 mm. Het temperatuurbereik is tot -18°C. Om het ijs koud te houden, is dit model gemaakt van roestvrij staal.

het sushikabinet

vitrine réfrigérée à sushis

Dit type vitrine wordt uitsluitend gebruikt voor de presentatie van verse sushi. Sushi, sashimi, maki en andere loempia’s worden in dit soort professionele sushi-vitrines uitgestald tot groot genoegen van de ogen en de smaakpapillen van de klanten. Dit type vitrine garandeert een optimale bewaring van de producten met een geraffineerde presentatie . Het hoofddeel van deze vitrine is gemaakt van roestvrij staal. Volgens de classificatie, merken wij op

de aan de wand gemonteerde koelvitrine

vitrine réfrigérée murale

De wandkoeldisplaykast is multifunctioneel, want hij kan worden gebruikt in restaurants en snackbars, maar ook in winkels voor productdisplay. Een koelvitrine aan de wand kan worden gebruikt om verschillende soorten producten uit te stallen. De aan de wand gemonteerde vitrine vergemakkelijkt ook de zelfbediening in een winkel. Voor elke fast food professional is deze gekoelde vitrine ideaal voor het presenteren van ingrediënten.

de gekoelde vitrine op de markt

vitrine réfrigérée de marché

Speciaal ontworpen voor rondtrekkende verkopers zijn de marktvitrines compact en dus gemakkelijk te vervoeren. De marktvitrine of koelvitrine kan worden gebruikt voor de presentatie van alle soorten producten. Dankzij de uitneembare functie van dit type vitrine, kan de installatie ervan zeer snel gebeuren.

Een gekoelde vitrine voor elke behoefte

Er zijn verschillende modellen van gekoelde vitrines voor verschillende soorten werk. Het gebruik ervan hangt inderdaad af van de taak, maar vooral van de producten die moeten worden uitgestald of koel bewaard. Bij de keuze van een koelvitrine is het dus belangrijk rekening te houden met criteria die specifiek zijn voor de taak in kwestie. Of u nu een traiteur, bakker, slager, restauranthouder of banketbakker bent, professionals moeten rekening houden met de beschikbare ruimte in het etablissement. In een kleine ruimte zijn vitrines die rechtstreeks op een toonbank kunnen worden geplaatst ideaal. In het geval van een mobiel bedrijf kan de ruimte variëren naargelang het verkooppunt. Het compacte en afneembare model is daarom ideaal omdat het overal kan worden meegenomen. De capaciteit van de vitrine is ook zeer belangrijk, omdat deze bepaalt hoeveel producten hij kan bevatten in verhouding tot de output van de vitrine. In winkels moet de aard van de producten die moeten worden opgeslagen of uitgestald, nauwkeurig worden omschreven. Een vitrine met positieve temperatuur wordt aanbevolen voor verse producten, terwijl een vitrine met negatieve temperatuur meer geschikt is voor bevroren en diepgevroren producten. Gekoelde vitrines voor dranken, ook wel “koelkasten” genoemd, worden steeds meer gebruikt voor de presentatie van dranken. Deze gekoelde vitrines zijn ideaal voor een bar, omdat ze een betere zichtbaarheid van de producten bieden en de klanten aanmoedigen om ze te consumeren. Een van de criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een koelvitrine voor uw werk is het soort koude: statische koude en geventileerde koude. – Statische koude: statische koude is perfect voor het conserveren van voedsel zonder het uit te drogen. De statische koude is namelijk een natte koude die een koele opslag mogelijk maakt, geschikt voor verse producten. Statische koeling wordt meer gebruikt voor banketbakkers- of bakkerijproducten die gevoelig zijn voor geventileerde lucht. Niettemin wordt statische koeling tegenwoordig steeds minder gebruikt. – Geventileerde koeling: geventileerde koeling is een droge koeling die een betere verdeling van de koude mogelijk maakt. Anderzijds heeft geventileerde koeling de neiging het verse voedsel dat erin zit, uit te drogen. De meeste slagerijen gebruiken geventileerde koeling voor hun vitrines. Kortom, vooral beroepsbeoefenaren in de bar-, restaurant- en levensmiddelenindustrie, zoals slagers en visverkopers, hebben er behoefte aan. Voor de opslag, presentatie of uitstalling van levensmiddelen is de koelvitrine een zeer belangrijk hulpmiddel bij dit soort beroepsactiviteiten. Als u meer wilt weten, nodig ik u uit onze pagina te lezen over Hoe kiest u een gekoelde deegverpakking en de juiste vitrine.