Welke koelvitrine voor welke klus?


Welke koelvitrine voor welke klus?

De voedselverwerkende industrie is een sector waarin verschillende beroepen zijn verenigd die verband houden met de productie, verwerking en verkoop van levensmiddelen. De koelvitrine is een van de meest onmisbare uitrustingsstukken in deze werksector. Gekoelde vitrines, die ideaal zijn voor het bewaren en presenteren van voedingswaren, zijn bijzonder geliefd bij cateringprofessionals zoals traiteurs, banketbakkers en snackbars, vooral in een modern design. Naargelang van de sector bestaan er verschillende soorten koelvitrines om voedingswaren te presenteren wanneer ze te koop worden aangeboden.

De verschillende types van gekoelde vitrines

Perfect voor het uitstallen en vooral het bewaren van verschillende producten, zijn koelvitrines erg populair omwille van hun veelzijdigheid. Elk type vitrine kan immers nuttig zijn voor verschillende doeleinden, onder meer voor de presentatie van broodjes, gebakjes, drankjes, gebakjes, enz. Een gekoelde vitrine of kast is perfect voor een restaurant of een slagerij om hun product in uit te stallen. Er zijn verschillende prijzen voor deze koelvitrine, afhankelijk van de grootte en de modellen. Het is ook mogelijk dat deze koelvitrine is uitgerust met binnenverlichting.

Afhankelijk van de te verkopen producten, onderscheiden wij bijvoorbeeld:

de ijsvitrine

la-vitrine-a-glace

Dit type vitrine is natuurlijk voorbehouden voor de bewaring van de voorgestelde liters ijs op een koele plaats. Met hun verschillende verpakkingen kunnen de verschillende smaken ijs worden uitgestald met een goede zichtbaarheid voor de klanten. Dit model koelvitrine kan tot 5 containers bevatten en heeft een diepte van 150 mm. Het temperatuurbereik is tot -18 °C. Om het ijs koud te houden, is dit model koelvitrine gemaakt van roestvrij staal.

de Sushi vitrine

vitrine réfrigérée à sushis

Dit type vitrine wordt uitsluitend gebruikt voor de presentatie van verse sushi. Sushi, sashimi, maki en andere loempia’s zullen, tot groot genoegen van de ogen en de smaakpapillen van de klanten, in dit soort professionele sushi-vitrine worden uitgelicht. Een optimale bewaring van de produkten zal, met een verfijnde presentatie, in dit type vitrine gewaarborgd zijn. Het grootste deel van deze koelvitrine is gemaakt van roestvrij staal. Volgens de indeling, noteren we:

de aan de wand gemonteerde gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée murale

De wandkoelvitrine is multifunctioneel, want zij kan worden gebruikt in restaurants en snackbars, maar ook in winkels voor de presentatie van producten. In een koelvitrine met wandverlichting kunnen verschillende soorten producten worden uitgestald. De aan de wand gemonteerde vitrine vergemakkelijkt ook de zelfbediening in een winkel. Voor elke fast-food professional, deze gekoelde vitrine is ideaal voor het uitstallen van ingrediënten.

de markt gekoelde vitrine

vitrine réfrigérée de marché

Speciaal ontworpen voor straatverkopers, zijn de marktvitrines compact en dus gemakkelijk te vervoeren. De marktvitrine of koelvitrine kan worden gebruikt voor de presentatie van alle soorten producten. Dankzij de demonteerbare eigenschap van dit type vitrine, kan de installatie ervan zeer snel gebeuren.

Een gekoelde vitrine voor elk beroep

Er zijn verschillende modellen van gekoelde vitrines voor verschillende soorten werk. Het gebruik ervan hangt immers af van het werk, maar vooral van de producten die moeten worden uitgestald of koel bewaard. Bij de keuze van een koelvitrine is het dus van belang rekening te houden met criteria die specifiek zijn voor het werk in kwestie. Of u nu traiteur, bakker, slager, restauranthouder of banketbakker bent, professionals moeten rekening houden met de ruimte van het etablissement. In een kleine ruimte zijn vitrines die rechtstreeks op een toonbank kunnen worden geplaatst, ideaal. In het geval van een mobiele zaak kan de ruimte variëren naargelang het verkooppunt, zodat het compacte, demonteerbare model ideaal blijft omdat het overal naartoe kan worden vervoerd. De capaciteit van de vitrine is eveneens zeer belangrijk, aangezien deze bepalend is voor de hoeveelheid producten die zij kan bevatten, in verhouding tot de productie van de zaak. In winkels moet de aard van de te bewaren of te presenteren producten nauwkeurig worden omschreven. Een vitrine met positieve temperatuur wordt aanbevolen voor verse producten, terwijl een vitrine met negatieve temperatuur meer geschikt is voor diepgevroren en diepgevroren producten. Gekoelde vitrines voor dranken, ook bekend als “koelkasten”, worden steeds meer gebruikt voor het uitstallen van dranken. Deze gekoelde vitrines zijn ideaal voor een bar en zorgen voor een betere zichtbaarheid van de producten en zetten zo de klanten aan tot consumptie. Een van de criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een koelvitrine voor uw werk is het soort koude: statische koude en geventileerde koude. – Statische koude: statische koude is perfect om voedsel te bewaren zonder het uit te drogen. In feite is statische koude een vochtige koude die een koele opslag mogelijk maakt, aangepast aan verse producten. Statische koeling wordt meer gebruikt voor banketbakkers- of bakkerijproducten die gevoelig zijn voor geventileerde lucht. Niettemin wordt statische koeling tegenwoordig steeds minder gebruikt. – Geventileerde koude: geventileerde koude is droge koude die een betere verdeling van de koude mogelijk maakt. Geventileerde koude daarentegen heeft de neiging het daarin aanwezige verse voedsel uit te drogen. De meeste slagerij etalages gebruiken geventileerde koude voor hun vitrines. Kortom, de beroepsbeoefenaren in de bar-, restaurant- en levensmiddelenindustrie, zoals slagers en vishandelaren, hebben er het meest behoefte aan. Voor de opslag, presentatie of uitstalling van levensmiddelen is de gekoelde vitrine een zeer belangrijk stuk gereedschap in dit soort beroepsactiviteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *